В навчальних закладах міста Переяслава-Хмельницького пролунав перший дзвінок, відбувся перший урок

Сьогодні, 1 вересня у всіх закладах освіти міста Переяслава-Хмельницького відбулися урочистості з нагоди Дня знань та початку нового навчального року. Міський голова Тарас Костін привітав зі святом учнів, педагогічний колектив та батьків КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» та студентів ДВНЗ “Переяслав-Хмельницький ДПУ ім.Г.Сковороди”. Також студентську молодь в цей святковий день привітали заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха, професор, завідувач кафедри іноземної мови Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Ганна Турчинова, член Спілки журналістів України Іван Шпиталь. Заступник Міністра у своєму виступі відзначив, що немає благороднішої професії за вчительську, та побажав студентам великої сили волі до опанування знань, особливо в час становлення нової Української Держави.
Перший заступник міського голови Григорій Карнаух відвідав ЗОШ І-ІІІ ст. №3, заступник міського голови Валентина Губенко привітала учнів та педагогічний колектив Переяслав-Хмельницької гімназії, ЗОШ І-ІІІ ст.  №4, а керуюча справами виконавчого комітету Валентина Гринець завітала до школи №7.
На урочистих лінійках виступили – начальник відділу освіти Петро Ярмоленко (ЗОШ І-ІІІ ст. №2), начальник управління економіки – начальник відділу економіки та зовнішніх зв’язків виконкому міської ради Наталія Устич (ЗОШ І-ІІІ ст. №1),  директор Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Мільгевська та начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради Катерина Лой (ЗОШ І-ІІІ ст. №5), начальник відділу культури і туризму Вікторія Гуріна (ЗОШ І ст. №6), начальник загального відділу міської ради Вікторія Брень (ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький ЦПТО»).
На святах з нагоди початку нового навчального року побували депутати міської ради Вячеслав Саулко та Віктор Конченко у Переяслав-Хмельницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4, Лідія Оверчук у загальноосвітній школі І ступеня №6, Вячеслав Нестеренко у ЗОШ І-ІІІ ст. №5.
У всіх навчальних закладах Переяслава-Хмельницького відбувся перший урок, в цьому році педагоги розповідали учням про євроінтеграцію України.
Свої двері для учнів відкрили міські дитяча художня та музична школи з початком навчань дітей та педагогів привітали Валентина Губенко та Вікторія Гуріна.
Загалом до першого класу в місті Переяславі-Хмельницькому пішло 370    дітей, в 11-й клас 156 учнів. Всього до  міських загальноосвітніх навчальних закладів зараховано 3321 дитину. На перший курс до ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький ЦПТО» вступило 200 учнів, в наступному році 180 учнів отримають дипломи кваліфікованого спеціаліста.

Додати коментар