Перші 40 медпрацівників Переяславської територіальної громади отримали щеплення від COVID-19

В Україні передбачена каскадна модель проведення вакцинації від COVID-19, тобто спочатку готують декілька перших мобільних бригад, а далі почнуться навчання для додаткових мобільних бригад. Крім того будуть створені пункти для проведення щеплення від COVID-19.

Нагадаємо, що вранці 24 лютого в Україні розпочалася перша хвиля національної програми вакцинації проти COVID-19. О 7 ранку перші партії вакцини AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського підприємства Serum Institute вирушили в регіони України.

Першими її отримали сім областей — Київ і Київська область, Чернігівська, Черкаська, Житомирська, Вінницька та Полтавська області. Днями, 18,6 тисяч доз вакцини отримає і Хмельниччина.
Згідно з Дорожньою картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні імунізація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами. На другому до них долучаться пункти щеплення.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Сьогодні, 26 лютого, перші 40 медпрацівників Переяславської територіальної громади вже отримали щеплення.

Додати коментар