За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру в Україні очікується погіршення погодних умов

За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру в Україні очікується погіршення погодних умов.

 

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету міської ради інформує та попереджає жителів громади про погіршення погодних умов, зокрема 15-16 січня очікується зниження температури вночі до 12-18 градусів морозу, місцями до 21 градусу морозу, вдень до 10-16 градусів морозу. 17-18 січня холодна погода утримається.

З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та травмування людей на них, під час погіршення погодних умов, просимо мешканців  громади дотримуватися елементарних правил безпеки.

 

ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ

 

Клінічні ознаки

Під час розвитку загального переохолодження, постраждалий спочатку відчуває втому, скованість рухів, сонливість, апатію. Після зниження температури тіла на кілька градусів – втрачає свідомість. Продовження загального охолодження призводить до зупинки дихання і кровообігу.

 

Домедична допомога і дії

до прибуття лікаря

Постраждалого переносять у тепле приміщення і приступають до зігрівання. Зігрівання потрібно проводити поступово, краще у ванні з водою кімнатної температури. Здійснюючи масаж тіла, температуру води доводять до 36° С. Після того, як шкіра стане рожевою, проводять штучне дихання і масаж серця. Після появи самостійного дихання, постраждалого тепло закутують, дають гарячий чай, молоко. При відмороженні кінцівок, надають відповідну допомогу і доставляють до найближчого лікувального закладу, не допускаючи повторного охолодження.   

Додати коментар