Олександр Матвієнко презентував своє видання благодійнику Вячеславу Саулку

Сьогодні, 30 грудня, відбулася зустріч міського голови Вячеслава Саулка із членом Національної спілки письменників України, журналістом, письменником, депутатом VII скликання, автором шести збірок філософської лірики і автром книги «Сміху варте» (нібито несерйозної книги) Олександром Матвієнком.

Під час зустрічі Олександр Володимирович щиро подякував за допомогу у видавництві Вячеславу Саулку, який словом, і ділом долучився до виходу у світ цього літературно-художнього видання та вручив йому примірник видання.

Саме ця книга знайомить  нас із новою гранню творчості Олександра Володимировича – гумором і сатирою. Це 7 книга на його рахунку і складається вона із п’яти розділів. Перший, “Вірування графомана” – жартівливі вірші, другий, “Атака клонів” – гуморески у прозі, назва третього – “Із почутого в сесійній залі” – говорить сама за себе. Це “глибокодумні” вислови владних мужів. Четвертий розділ – “Із зали суду”. Це гумористичний погляд на незначні правопорушення. І п’ятий – “Зі спостережень за онукою”.

Видання побачило світ у жовтні цього року, віддруковано у «Видавництво К С В», редактори – Анатолій Гай та Неля Перхайло, художній редактор – Євгенія Демченко. Наклад – 500 примірників.

Олександр Матвієнко – не нове обличчя в літературі Переяславщині. Його поетичні та прозові доробки торкають найтонші струни людських душ, резонують із внутрішніми вітрами та ритмами, не відпускають до останнього рядка. І це стосується як ліричного, так і гумористичного доробку автора. Видання “Сміху варте” – це виключно український гумор у чистому його вигляді, зашифрований в поетичний код.

 

Додати коментар