В Переяславі-Хмельницькому відбувся заплив “Дніпро ревучий”

Через дощ заплив «Дніпро ревучий», який анонсувався на суботу, 29 липня, довелося перенести на наступний день. Однак погода знову не сприяла: сильний вітер здіймав на річці метрові хвилі.

Тож організатори, аби убезпечити учасників, вирішили, що треба долати 3-кілометрову дистанцію вздовж берега, хоча й при зустрічному вітрі, а не перепливати з правого берега Дніпра на лівий, як це було минулоріч.  Суть запливу при цьому не змінилася: його маршрут  пролягав над територією затоплених сіл. А як відомо, «Дніпро ревучий» – це не лише спортивний захід, а й культурно-просвітницький, і одне із його завдань — зберегти пам’ять про села, затоплені водами Канівського водосховища.

Стартували 15 плавців із Переяслава, Києва, Обухова і Борисполя. Хоча, за словами організаторів, попередньо зареєструвалися 25 осіб. Також приймав участь і міський голова Тарас Костін. Повну дистанцію здолали тринадцять учасників, серед яких була одна жінка – 34-річна Людмила  Афанасьєва з Обухова.

Організатори наголошували, що результат у цьому запливі – не головне. Та все ж фіксували час, витрачений на проходження дистанції. Першими фінішували киянин Петро Гемба (65 років) та ідейний організатор заходу переяславчанин Микола Богатир (32 роки).  Їхній результат – 1 година і 43 хвилини.

Нагадаємо, що в минулорічному запливі “Дніпро ревучий” взяли участь теж 15 плавців. 3-кілометрову дистанцію підкорили 11 з них.

Усіх плавців відзначили подяками і сувенірними медалями. А троє учасників, які представляли ГО “Старий Дніпро”, одержали кубок за найчисельнішу команду.

Під час заходу відбулися змагання з гирьового спорту.
Газета “Вісник Переяславщини”.

Додати коментар