Помер лікар Володимир Якименко

Сьогодні вранці в реанімаційному відділенні ЦРЛ від ускладнень COVID-19 помер Володимир Григорович Якименко (67 років), колишній головний лікар Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні. На цій посаді він працював з 1998 до 2018, тобто 20 років. Мав вищу кваліфікаційну категорію з організації й управління охороною здоров’я, з 2006 року – “Заслужений лікар України” – Переяслав.City

За час роботи на керівній посаді виростив цілу плеяду талановитих лікарів. За його керівництва почалася реформа місцевої системи охорони здоров’я, був створений один із перших на Київщині Центр медико-санітарної допомоги. Зараз його учениці Наталія Царенок і Лариса Кузьменчук продовжують цю важливу справу.

Шлях Володимира Якименка в медицину типовий для тих часів. Хлопець із сільської сім’ї з Положаїв закінчив Київське медучилище, працював фельдшером, служив у армії, закінчив Київський медінститут. Після закінчення – стоматолог, завідувач стоматполіклінікою, головний лікар ЦРЛ.

Колеги згадують про нього, як про надзвичайно вимогливого керівника й разом із тим добру, небайдужу людину.

 При житті був у шлюбі, дружина Валентина Михайлівна теж лікарка. Виховали двох доньок, трьох внуків.

Поховають завтра на Заальтицькому кладовищі.

***

Переяславська міська рада, виконавчий комітет, міський голова Вячеслав Саулко висловлюють щирі співчуття рідним Володимира Григоровича Якименка з приводу його передчасної смерті. Це непоправна втрата для близьких, колег і друзів.

Важко знайти слова втіхи, коли зупиняється серце людини, яка була найголовнішою в житті, проте світлі спогади про тих, хто залишив по собі добрі справи та чесно прожив своє життя, завжди будуть сильніші, ніж смерть! У нашій пам’яті Володимир Григорович назавжди залишиться добрим другом, мудрим керівником і надійним порадником.

Віримо, що Всемилостивий Господь прийме його світлу та щиру душу в Царство Небесне.

Вічна світла пам’ять!

Поділяємо біль та горе рідних!

 

Додати коментар