Турнір пам’яті Бориса Сонька провели втретє. Змагалися 32 гирьовики, серед них – майстри спорту

Минулої суботи, 17 жовтня, в районному будинку культури відбулись Всеукраїнські змагання з гирьового спорту «Переяславська осінь», присвячені пам’яті Почесного працівника фізичної культури і спорту України, колишнього начальника відділу молоді та спорту Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Бориса Сонька (1961-2017) – Переяслав.City

Ось уже третій рік поспіль проводиться турнір гирьовиків на його честь. Цього разу до Переяслава приїхали 32 атлети та атлетки із Дніпропетровщини, Чернігівщини, Київщини, Полтавщини, Кіровоградщини, Одещини та міста Києва. Серед учасників змагань було 11 майстрів спорту, три майстри спорту міжнародного класу та два Заслужених майстра спорту України.

Віцепрезидент союзу гирьового спорту України, майстер спорту міжнародного класу Віталій Андріяш у вітальному слові зазначив, що цей турнір є другим у їхньому рейтингу змагань після чемпіонату України. Цьогорічні змагання урочисто відкрила дружина Бориса Сонька Ольга Григорівна.

Вправу «марафон-ривок» виконує киянка Олена Романюк

Вправу «марафон-ривок» виконує киянка Олена Романюк

Згідно з регламентом змагання проводилися в чоловіків у двох вправах: поштовх та ривок, а у жінок лише у ривку. Вага гирь для чоловіків – 24 кілограми, для жінок – 16 кілограмів. Чоловіки змагались у вагових категоріях до 78 кг та понад 78 кг. У жінок – абсолютна вагова категорія. Спортсмени мали за 30 хвилин якомога більше разів підняти снаряд над головою.

Серед жінок у вправі «марафон-ривок» найкраще виступила першорозрядниця, двадцятидворічна Марина Коваленко із Києва, вона підняла гирю 531 раз.

Серед чоловіків у ваговій категорії до 78 кг у вправі «марафон-поштовх» виграв тридцятичотирьохрічний Євген Каліберда з Чернігівщини, його результат – 681 підйом. У цій же ваговій категорії у вправі «марафон-ривок» найкращий результат – 582 рази – показав Заслужений майстер спорту з Полтавщини Ігор Гавришко.

У ваговій категорії понад 78 кг вправу «марафон-поштовх» виграв з результатом 751 підйом майстер спорту міжнародного класу з Полтавщини 25-річний Ярослав Сушко.

Юрій Голота переміг, здійснивши 666 підйомів у вправі «марафон-ривок»

Юрій Голота переміг, здійснивши 666 підйомів у вправі «марафон-ривок»

У ваговій категорії понад 78 кілограмів вправу «марафон-ривок» виграв представник Переяславщини, майстер спорту України, 34-річний Юрій Голота. Він зумів зафіксувати над головою 24 кілограмову гирю 666 разів.

Всі призери та переможці змагань отримали від організаторів грамоти, медалі, пам’ятні кубки та грошові винагороди, зокрема переможці у вправі отримали 3 тисячі гривень.

Додати коментар