Відбулася щотижнева апаратна нарада

5 жовтня відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступників, керуючої справами та керівників управлінь і відділів міськвиконкому, яку провела заступник міського голови Валентина Губенко. Вона ознайомила учасників наради з основними важливими подіями з життя міста, які відбулися на минулому тижні, привітала іменинників та заслухала короткі звіти керівників підприємств, структурних підрозділів ради та виконкому.

 

Аналіз захворюваності на COVІD-2019 (лікування в КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ»)

                                                               за період з 25.09 – 02.10

  25.09 02.10
МІСТО ПЕРЕЯСЛАВ 31 40
Переяслав-Хм.РАЙОН 15 19
Інші райони 62 47

За період часу в 7 днів можна спостерігати негативну ситуацію по надходженню  хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену корона вірусом SARS-CoV-2, а саме  до Переяслав-Хмельницької ЦРЛ хворих жителів міста Переяслава поступило на 9 чоловік більше в порівнянні з 25.09. По Переслав-Хмельницькому району надходження хворих збільшилося  на 4 особи, тенденція по іншим районам показує зменшення хворих  на  15 чоловік в порівнянні з минулим періодом. Загалом 25.09. в лікарні підтверджених лабораторною експертизою хворих на COVІD-2019   – 108 осіб, а вже 02.10 – 106 осіб.

В місті Переяслав з 28 вересня 2020 року встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Загальнодержавний карантин продовжено до 31 жовтня 2020 року.

Аналіз смертності, спричиненої  гострою респіраторною хворобоюCOVID-19, спричиненою                                         коронавірусомSARSCoV-2 тза період з 25.09 – 02.10

  25.09 02.10
МІСТО ПЕРЕЯСЛАВ 0 1
Переяслав-Хм.РАЙОН 3 3
Інші райони 23 25

Загальний аналіз смертності від гострої респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2 за період в 7 днів  – НЕ ВТІШНИЙ! Можна відслідковувати негативну тенденцію, а саме : 25.09. смертей зафіксовано – 23, з них місто Переяслав – 0, район – 3, інші райони  – 23. А от вже 02.10. – на превеликий жаль зафіксовано перший випадок смерті в місті Переяславі, а отже місто Переяслав – 1, район – 3 та інші райони – 25.

Аналіз захворюваності на COVІD-2019 (амбулаторне лікування під наглядом сімейних лікарів)

                                                            за період з 25.09 – 02.10

  25.09 02.10
МІСТО Переяслав 132 259
Переяслав-Хм.РАЙОН 63 105

Спостерігаємо НЕГАТИВНІ показники захворюваності на COVІD-2019, хворих, які перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів, а саме по місту Переяслав за період в 7 днів збільшення на 127 осіб та становить 259 осіб, по району збільшення на 42 особи, що відповідає даним в 105 осіб.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким з 1 вересня збільшено мінімальну заробітну плату з 4723 до 5000 гривень. Така зміна стала підставою для збільшення мінімального розміру пенсії за віком для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років та мають страховий стаж 35 років чоловіки та 30 років жінки. Мінімальний розмір пенсії для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, зростає з 1889,20 грн. (4723 грн. х 40%) до 2000 грн. (5000 грн. х 40%). Пенсію у нових розмірах пенсіонери почнуть отримувати вже з цього місяця. Всього Пенсійний фонд перерахував виплати для 1,6 млн. пенсіонерів.

28 вересня, на території інформаційно-просвітницького центру “Народний музей”  відбувся захід, присвячений  Дню туризму. Він був організований краєзнавцем, головою ГІ “Корінь нації” Миколою Богатирем та його друзями і однодумцями. Тут були і цікаві історії та квести, і презентація стінопису, і фотолокації, а також нагородження переможців фотоконкурсу, подарунки, запашний куліш та по-сімейному затишна атмосфера.

29 вересня, у Переяславі на вул. Покровській, 41, відбулося урочисте відкриття новозбудованого магазину національної торговельної мережі АТБ.

Перші сто покупців, які придбали товари на суму від 100 грн і більше єдиним чеком, отримали по пакунку із продуктовим набором, який складався із борошна (2 кг), цукру (1 кг), вівсяного печива (300 г), суміші пластівців (600 г), соняшникової олії (0,9 л). Дві дівчини в костюмах казкових героїв розважали найменших відвідувачів магазину АТБ і дарували їм повітряні кульки.

29 вересня 2020 року виповнюються 79-ті роковини від початку однієї з найтрагічніших сторінок Голокосту – масових страт нацистськими окупантами в урочищі Бабин Яр у Києві євреїв, а також ромів, українців та представників інших національностей. Саме цього дня у 1941-го році в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. Ця трагедія стала всесвітнім символом Голокосту. Лише протягом двох днів було знищено більше 33 тисяч людей. 

30 вересня відбулося 32 позачергове засідання виконавчого комітету Переяславської  міської ради, у ході якого було розглянуто такі питання порядку денного: про визначення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації; про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 04.08.2020 року № 256-25 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території міста Переяслав Київської області в зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»; про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 24.09.2020 року № 329-31 «Про схвалення змін до міської комплексної Програми підтримки та розвитку молоді «Молодь Переяславщини» на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням  міської ради від 24.12.2015 р. №05-04-VІІ»; про звільнення від плати за навчання у  мистецьких школах, та прийнято по них позитивні рішення.

Нещодавно Переяслав відзначив свою 1113-річницю від першої лотописної згадки. Свято попри карантин вдалося на славу, адже пройшло у новому та незвичному для нас форматі – он-лайн. До створення святкової атмосфери у жителів та гостей міста причетно чимало людей, які лишилися за лаштунками, але приклали чимало професійних, творчих  та креативних зусиль. 1 жорвтня із цієї нагоди міський голова Тарас Костін, його заступник Валентина Губенко відзначили тих, чиїми руками та зусиллями цей день набув оригінальності та домашньої теплоти разом із безумовною любов’ю до рідного міста.

 У першу неділю жовтня в Україні відзначається День працівників освіти. Свято людей, професія яких  поєднує в собі мудрість і молодість душі, креативність і величезну енергію, доброту і суворість. Із цієї нагоди у зоні відпочинку “Серце Переяслава” міський голова Тарас Костін, його заступник Валентина Губенко, начальник відділу освіти Петро Ярмоленко, голова профспілки працівників освіти міста Анелія Ковальська привітали кращих з кращих представників навчальних та позашкільних закладів освіти міста. Традиційно для педагогів було підготовлено Подяки та Грамоти Міністерства освіти і науки, Київського обласного департаменту освіти, міської ради, відділу освіти та профспілки, квіти і щира людська вдячність. Освітяни тепло привітали своїх колег, які пішли в цьому році на заслужений відпочинок та побажали успіху молодим вчителям, в яких 2020-2021 навчальний рік став першим роком трудової діяльності в освітній галузі. 

З 1 жовтня розпочинається осінній призов юнаків призовного віку (18-27 років) на строкову військову службу, який триватиме до кінця цього року. Цього разу до армії розраховують призвати 13 570 українців у віці від 18 до 27 років. Це менше, ніж під час весняного призову, – тоді до армій пішли майже 16,5 тисяч призовників. Їм усім зробили тести на коронавірус.

У 126 закладах освіти Київської області виявлено 141 учня та 160 вчителів, які хворіють на СOVID-19.  Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін. «У зв’язку із виявленими підтвердженими випадками захворювання на самоізоляції знаходяться 164 окремі класи у 94 закладах освіти (4068 учнів та працівників). Повністю переведено на дистанційну форму навчання 26 закладів загальної середньої освіти, в яких  навчаються і працюють 10037 учасників освітнього процесу», – розповів очільник КОДА. На дистанційне навчання переведені: 4 заклади у м. Переяславі та Баришівській ОТГ, 3 школи у Обухівському районі, по 2 заклади у Білоцерківському, Яготинському районах та м. Білій Церкві, по 1 закладу у Володарському, Переяслав-Хмельницькому та Тетіївському районах, м. Василькові та Борисполі, Дівичківській, Ковалівській, Миронівській, Тетіївській, Студениківській ОТГ. Повернулися на очну форму навчання 20 закладів загальної середньої світи, які повністю перебували на «дистанційці» та 16 закладів, у яких на дистанційному навчанні перебували окремі класи. Усього до закладів освіти після самоізоляції повернулись 12008 учасників освітнього процесу.

1 жовтня під головуванням заступника міського голови Валентини Губенко відбулося засідання комісії міської  ради “Щодо розгляду заяв членів сімей загиблих та осіб з інвалідністю” з питання призначення грошової компенсації за належне для отримання жилого приміщення для учасника бойових дій АТО, особі з інвалідністю ІІ групи, згідно постанови Кабміну від 19 жовтня 2016 року №719 “Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, сувернітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей”. Рішенням комісії пакет зібраних документів буде передано на розгляд профільної комісії в область для виділення грошової компенсації учаснику бойових дій АТО.

Через поширення Covid-19, виникло багато додаткових проблем, особливо відчутні вони для людей малозабезпечених, похилого віку. Ряд громадських організацій, державні структури вживають певні заходи для поліпшення становища. Не залишилася осторонь і переяславська євангельська церква “Оселя благодаті”. Служитель цієї церковної громади Олександр Бойко розповів, що ще з березня, коли у країні було впроваджено жорсткі карантинні обмеження, в церкві вирішили допомагати звичайним людям чим можуть. Тим чи іншим соціальним служінням тут займаються постійно. Цього ж разу зосередилися на підтримці вдів. На запитання, чому саме цієї категорії, відповів, що Біблія учить допомагати перше за все саме вдовам та сиротам. Тож з того часу їм розвезли понад шістдесят продуктових сумок. До наборів входили крупи, олія, борошно, цукор та інші продукти харчування, а також деякі засоби особистої гігієни, захисні маски. Як люди віруючі, обов’язково вкладали Євангеліє.

По закінченні апаратної наради відбулася робоча нарада з комунальниками.

Додати коментар