Підписано Меморандум про державно-приватну співпрацю між відділом культури і туризму та Туристично-інформаційним центром «Переяслав»

27 вересня – Всесвітній день туризму. Історія стверджує, що туризм в сучасному розумінні, як масове явище і широкодоступна можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно, на початку минулого століття. Стрімко набираючи обертів, це явище стало на стільки популярним, що туризмом в тій чи іншій мірі стало займатися переважна більшість людей, особливо в розвинених країнах і країнах, що розвиваються. Поняття туризму почало швидко обростати специфічними термінами і визначеннями. Це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і ціла маса найрізноманітніших форм і напрямків.

Усвідомлюючи необхідність співпраці щодо розвитку туризму на Переяславщині, формування позитивного іміджу міста як туристичної локації, створення сучасного туристичного продукту, підвищення якості туристичних послуг, зокрема, послуг туристичного супроводу відділу культури і туризму Переяславської міської ради, начальник відділу Антоніна Курченко та засновник Туристично-інформаційного центру «Переяслав» Андрій Біліченко, до цього, досить символічного, дня підписали Меморандум про державно-приватну співпрацю між відділом культури і туризму та Туристично-інформаційним центром «Переяслав». Метою якого є взаємодія щодо просування туристичних послуг на Переяславщині та в місті Переяславі, налагодження контактів та співпраці між учасниками туристичного ринку, надання високоякісного туристичного сервісу, обмін досвідом та навчання.

Для досягнення поставленої мети, координація діяльності Сторін буде здійснюватися шляхом:

  • обміну інформацією про плани діяльності, проекти і програми, що розроблені та/або реалізуються, заходи, потенційні можливості Сторін;
  • сприяння у проведенні інформаційних компаній;
  • організаційної допомоги у проведенні заходів, участь та допомога в реалізації грантових програм;
  • спільного просування ініціатив щодо змін законодавства, реалізацією відповідних проектів та програм розвитку туризму України;
  • проведення заходів щодо досягнення мети Меморандуму.

Учасниками процесу підписання були також заступник міського голови Валентина Губенко та голова ГІ “Корінь нації”, краєзнавець Микола Богатир.

 

Додати коментар