5-й Потяг Єднання України “Труханівська Січ” відвідав Переяслав-Хмельницький

За ініціативи громадської організації “Всеукраїнське об’єднання “Коло. Медіа” 23 березня в місті Переяславі-Хмельницькому відбулася акція 5-го потягу Єднання України серед школярів, студентів, волонтерів, громадських активістів та військових.
Акцію ініційовано волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної Єдності з метою сприяння консолідації суспільства, піднесення патріотичного духу громадян, розвитку волонтерського руху, розвінчування міфів російської пропаганди, активізації міжрегіонального співробітництва, зокрема з реалізації культурних, освітніх та інформаційних проектів, спрямованих на налагодження діалогу та зміцнення взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови в Україні. Підтримала акцію Єднання України “Труханівська Січ” Київська обласна державна адміністрація та міське самоврядування Переяслава-Хмельницького.
Метою акції є залучення молоді до створення демократичного громадського суспільства та перетворення України на сучасну європейську країну.
Маршрут 5-го Потягу: Київ – Коростень – Житомир – Умань –Кропивницький – Полтава – Харків – Суми – Глухів – Крути – Чернігів – Славутич/Прип’ять – Яготин/Переяслав-Хмельницький – Київ.
23 березня на пероні міста Яготина учасників акції зустрічали очільники Яготинщини та керівники міського самоврядування Переяслава-Хмельницького – заступник міського голови Валентина Губенко, керуюча справами виконавчого комітету Валентина Гринець. На багатолюдному мітингу виступили активісти, яготинці та Валентина Губенко.
Учасників акції, яких було близько ста осіб зі сходу та заходу України, біля міського будинку самоврядування міста Переяслава-Хмельницького з короваєм зустріли місцеві жителі. Перший заступник міського голови Григорій Карнаух від імені міського голови Тараса Костіна привітав з прибуттям шановних гостей в історичне місто, яке в цьому році відзначає 1110 років першої літописної згадки та 85-річчя утворення Київської області. В сесійній залі міської ради відбувся захід на якому виступили гості, переяславські волонтери та митці. Після урочистого заходу міським самоврядуванням для учасників акції влаштували ознайомлення міста, опікувалися гостями працівники відділів виконкому міської ради.
Делегація Єднання України “Труханівська Січ” та переяславці поклали квіти до Меморіалу Слави загиблим воїнам Переяславщини в Другій світовій війні та до стелли воїнам-переяславцям Збройних Сил України які полягли в зоні АТО.
Учасники заходу відвідали музеї Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Зокрема, виставку «Свободу не спинити», присвячену Революції Гідності та Соборності України, Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини та інші музеї Заповідника.
На згадку про відвідування Заповідника, одному з керівників групи Олександру Квітніцькому, вручено путівник та рекламну продукцію про Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав».
Учасники Єднання України побували в місцевому університеті та відвідали його музей, в прес-центрі із студентами мали цікаву розмову та оглянули місто Переяслав-Хмельницький з даху студентського гуртожитку.
Також відбулася зустріч в Переяслав-Хмельницькому ЦПТО, після якої всіх смачно та гарно накормили їжею майстри виробничого навчання та учні училища.
Разом із учнівською молоддю шкіл Переяслава-Хмельницького гості міста вболівали за команди КВК на кубок міського голови Тараса Костіна в Районному будинку культури та знайомилися, спілкувалися та ділилися своїми враженнями двотижневою подорожжю Україною з переяславцями.
Завершилося перебування учасників акції Єднання України “Труханівська Січ” в НЦК “Зустріч” з брейк-кавою та культурною програмою митців Переяслава-Хмельницького, яку провели фахівці відділу культури та туризму міської ради.
Валентина Губенко та Валентина Гринець на згадку про перебування гостей в Переяславі-Хмельницькому подарували спільні світлини перед будинком міського самоврядування, на зворотній стороні однієї з них гості залишили щирі побажання місту та жителям міста Переяслава-Хмельницького.