Ровеснику заснування Київщини В’ячеславу Захаровичу Бутнику виповнилося 85 років!

В’ячеславу Захаровичу Бутнику 15 березня виповнилося 85 років. Цього дня  його ще  називали не тільки ювіляром, але й ровесником Київської області, якій у цьому році також виповнюється 85!

85 років – це немалий відрізок часу, але його ветеран пам’ятає дуже добре. Він народився в місті Переяславі у 1932 році. Пережив страшний голодомор 1932-33 років та роки Другої світової війни, яка смертями  і страшною бідою увірвалася на рідну землю. Він добре пам’ятає той період. Не забуде, як носив картоплю з огірками в табір для військовополонених разом із знайомими (цей табір знаходився в парку). Як носив молоко в літровій пляшці для поранених. Бачив, як били знесилених солдатів, які намагалися ухватити будь-що із принесеної їжі. Він був свідком того, як вішали людей. Навпроти другої школи був банк, а біля нього росли каштани. На одному з них повісили були чоловіка. Все те врізалося могутньою глибою вічної пам’яті в дитячій уяві, про що не може В’ячеслав Захарович забути і нині. Він часто зустрічається зі школярами, студентами, щоб повідати страшні сторінки історії рідного міста й України.

В’ячеслава Захаровича називають «майстром на всі руки». А ще кажуть, що вони у нього «золоті».  41 рік свого життя віддав школі – інтернату. (Заклад за цей час, згідно постанов державних органів, часто змінював свою назву, але крізь роки, з чудовим колективом талановитих педагогів, він  виконував свою святу місію – давав високі знання дітям, готував їх у майбутнє). В’ячеслава Захаровича  поважають колеги, з якими працював, шанують  колишні випускники школи. До речі, він і будував цей заклад  від фундаменту до даху, працюючи в ті роки в будівельній організації СМУ-2. У1964 році, на запрошення тодішнього директора Петра Батрака, В’ячеслав Захарович перейшов працювати столяром в інтернат. А на заслужений відпочинок він вийшов у 2005 році.

Привітати В’ячеслава Захаровича Бутника з 85-річчям прибула ціла делегація: міський голова Тарас Костін, заступник міського голови Валентина Губенко, директор школи-інтернату Василь Козій, директор Будинку освіти Анелія Ковальська та голова районної організації профспілки працівників освіти Надія Каменська. Лунали щирі привітання з нагоди ювілею та вручали подарунки.