Місцеве самоврядування привітало ветерана Євдокію Єгорівну Дуброву з 95-річчям

Одній із поважних за віком жінок нашого міста 9 березня  виповнилося 95 років.  Це Євдокія Єгорівна Дуброва. За плечима у цієї мудрої жінки довге життя з радощами і бідами і майже 40 літ трудового стажу. Народилася у селі на Полтавщині. У десять років уже сама доїла корову,  успішно долала  граматку сільських наук. Пам’ятає голодомор, бачила скалічені долі і багато смертей.

У роки Другої світової війни, як і мільйони інших українських людей, Євдокія Єгорівна була насильно вивезена на примусові роботи до Німеччини. Це були роки тяжкої праці на чужині і страшенної туги за рідною землею. Вона добре пам’ятає  і повоєнні роки. З повагою згадує колективи, в яких працювала, а особливо швейну  фабрику, де трудилася чверть століття.

Євдокія Єгорівна пишається тим, що народилася в один день з Великим Кобзарем. Знає багато його творів. Особливо  їй до душі  Тарасів  «Заповіт».

До оселі  Євдокії Єгорівни  привітати  з ювілеєм вчора  завітали з подарунками заступник міського голови Валентина Губенко, керівник відділення ГО «МФ «Взаєморозуміння і толерантність» Анелія Ковальська  та  працівник проекту   “Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля жертв націонал-соціалізму у Переяслав-Хмельницькому  із залученням їхніх родичів та  волонтерської молоді” Олена Руденко.

Валентина Валеріївна тепло привітала Євдокію Єгорівну з визначним днем у її житті, побажала  відсвяткувати ще й сторіччя. А також передала вітання від міського голови Тараса Костіна.

За запитання гостей: «Які рецепти Ви можете дати молоді, щоб дожити до 95 літ?», ювілярка відповіла, що потрібно любити Україну, жити з вірою на рідній землі, любити все українське, працювати і посміхатися усім! Євдокія Єгорівна побажала  миру і процвітання нашій державі, щастя і щасливої долі усім.