Перший заступник міського голови провів координаційну раду з питань розвитку підприємництва

9 березня 2017 року в залі засідань міської ради відбулася координаційна рада з питань розвитку підприємництва при виконавчих органах Переяслав-Хмельницької міської ради. Засідання провів голова координаційної ради Карнаух Григорій Миколайович, перший заступник міського голови. Порядок денний засідання координаційної ради:

  1. Затвердження плану роботи координаційної ради на 2017 рік.
  2. Пропозиції до зміни складу координаційної ради.
  3. Пропозиції та обговорення проекту «Центр розвитку підприємництва». (доповідач Красова Л.А.)
  4. Звіт Опінка О.І. про проведену роботу згідно прийнятого «Положення про організацію та проведення виставково-ярмаркової діяльності на території міста Переяслава-Хмельницького». (доповідач Опінко О.І.)
  5. Пропозиції до проведення конкурсу з благоустрою серед суб’єктів господарювання.

Затвердили план роботи координаційної ради на 2017 рік, а саме:

1) Створення нових робочих місць у малому підприємництві. Дотримання суб’єктами господарювання Кодексу закону про працю України (КЗпПУ).

2) Пропозиції до виконання «Положення про організацію та проведення виставково-ярмаркової діяльності на території міста Переяслава-Хмельницького».

3) Про роботу міськрайонного центру зайнятості по залученню безробітних до підприємницької діяльності та створення робочих місць у сфері малого бізнесу

4) Про актуальні питання оподаткування суб’єктів господарювання м.Переяслава-Хмельницького. Стан надходження коштів до місцевого бюджету від діяльності суб’єктів господарювання.

5) Відзначення кращих представників підприємництва з нагоди Дня підприємництва.

6) Визначення кращого об’єкта торгівлі з нагоди Дня торгівлі.

7) Виконання дотримання вимог Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва».

8) Виконання засад Закону України «Про державну регуляторну політику у сфері господарської діяльності» у місті Переяславі-Хмельницькому в 2017 році.

9)  Підведення підсумків роботи координаційної ради в звітному році.

10) Пропозиції до плану роботи координаційної ради з питань розвитку підприємництва на 2018 рік.

Було вирішено внести зміни до складу координаційної ради, а саме:

вивести з складу координаційної ради Гуру Миколу Михайловича, Кулик Валентину Анатоліївну та Мостову Людмилу Михайлівну;

ввести до складу координаційної ради Герасименко Людмилу Павлівну та Бутенка Бориса Петровича.

Заслухали проект «Центр розвитку підприємництва»,  про який доповіла Красова Любов Андріївна директор  Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості. Більшість присутніх виявились не зацікавлені в створені даного центру.

Опінко Олександр Ілліч директор КП «Переяслав-Хмельницький міський ринок» доповідав стосовно проведеної роботи згідно прийнятого рішення  від 29.09.2016 № 10п-21-VII «Положення про організацію та проведення виставково-ярмаркової діяльності на території міста Переяслава-Хмельницького».  Він зазначив, що були розроблені план-схема розміщення торгових місць на ярмарку, договори на проведення виставково-ярмаркової діяльності. Серед суб’єктів господарювання було роздано 410 примірників договорів, на даний час, з них укладено 90.

Прийнято рішення виконавчого комітету від 27.02.2017 № 52-03 «Про встановлення граничних розмірів плати за оренду торгової площі КП «Переяслав-Хмельницький міський ринок», тому з 10 березня тариф за 1 кв.м. торгової точки становить 3,60 грн.  «Враховуючи всі витрати комунального підприємства «Переяслав-Хмельницький міський ринок» збільшення тарифу відбулося на 41 %.» – зазначив Опінко О.І.

Карман Анастасія Анатоліївна начальник відділу підприємництва та споживчого ринку управління економіки виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради зазначила, що в 2016 році серед суб’єктів господарювання було проведено два конкурси « Кращий об’єкт торгівлі» та «Краще святкове оформлення вітрин, фасадів об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування населення та прилеглих до них територій». Тому в 2017 році висловила пропозицію провести конкурс «На об’єкт найкращого благоустрою серед установ, організацій підприємств усіх форм власності». Карнаух Григорій Миколайович рекомендував відділу підприємництва та споживчого ринку управління економіки виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради розробити відповідне положення про проведення конкурсу серед суб’єктів господарювання.