Інформування безробітних про надання правової допомоги

01.03.2017 року в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості було проведено семінар для незайнятих громадян за участі представника «Переяслав-Хмельницького бюро правової допомоги» в.о. начальника відділу Задорожнього Олександра Михайловича та провідного юрисконсульта центру зайнятості Яковенко Ірини Олександрівни.
Семінари із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці проходять у центрі зайнятості регулярно згідно встановленого графіку для забезпечення поінформованості громадян у сфері законодавства про зайнятість населення та соціального страхування на випадок безробіття.
Але з метою ознайомлення громадян щодо їхніх прав в частині доступу до безоплатної правової допомоги був організований цей спільний захід в рамках нещодавно підписаного Меморандуму про співпрацю між Броварським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Переяслав-Хмельницьким МРЦЗ.
В.о. начальника відділу «Переяслав-Хмельницького бюро правової допомоги» Задорожній О.М. повідомив присутнім про реалізацію ефективної державної політики у напрямку розширення можливостей доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, зокрема для осіб, які звертаються до центру зайнятості. Також було роз’яснено про перелік послуг, які надає бюро, можливості отримання правової інформації та консультацій для громадян, доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції, а найбільш соціально незахищеним громадянам – отримання правової допомоги у суді.
Переяслав-Хмельницьке бюро правової допомоги та центр зайнятості мають на меті і надалі забезпечувати всебічну підтримку для розвитку їхнього співробітництва, спрямованого на підвищення рівня правової поінформованості громадян, що звертаються до центру зайнятості.