Лижні перегони присвятили пам’яті борців за незалежність

Зранку в суботу переяславці з лижами поспішали до народного музею, що на вул. Шевченка. Тут був оголошений збір учасників традиційних перегонів, присвячених пам’яті Героїв Крут та подвигу козаків Переяславського полку на Трубежі під Баришівкою у період Української революції – Переяслав.City

Це вже вп’яте вони спільно проводяться спортклубом «Ветеран» та членами громадської ініціативи «Корінь нації». Перед змаганнями перед учасниками виступив очільник ГІ Микола Богатир. Він коротко нагадав присутнім про буремні події сторічної давнини, а також поділився напрацюваннями своєї організації, зокрема розповів про розроблений патріотичний маршрут «Мандрівка Україною через віки».

Автор: Валерій Шкребтієнко

Потім учасників (їх було понад два десятки) запросили до місця змагань. Цьогоріч ним став луг поблизу Стогніївського шляху, раніше перегони проводили на міському стадіоні.

Змагалися у чотирьох окремих категоріях. Серед жінок (вони заслуговують, щоб назвали всіх учасниць, це Світлана Шевченко, Софія Горобченко та Расина Мілевська) найшвидше подолала 800-метрову дистанцію Софія. З-поміж чоловіків віком понад 60 років ті ж 800 метрів найшвидше пройшов Олександр Кунах. Серед чоловіків віком від 18 до 39 років (2400 м) найкращий час показав Микола Богатир, серед учасників 40-59 років (1600 м) – Анатолій Дима.

 

Автор: Валерій Шкребтієнко

А згодом охочі позмагалися т.з. коньковим ходом на ще одній локації – в парку Сковороди та на площі Б. Хмельницького. Ці 1200 метрів найшвидше пройшов Микола Богатир. Всі переможці отримали пам’ятні медалі та грамоти.

Учасники відзначили чітку організацію заходу, за що передусім дякували Миколі Богатирю. Та і погода не підвела – на землі лежав приємний пухкий сніг, і температура була комфортною – близько трьох градусів морозу. Торік, нагадаю, такі перегони не відбулися через брак снігу.

Автор: Валерій Шкребтієнко

Додати коментар