Із робочим візитом Переяславщину відвідав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков

Сьогодні, 12 лютого, Дмитро Разумков спільно із головою Київської ОДА Олексієм Чернишовим та головою Київської облради Миколою Стариченком здійснили робочу поїздку по Київській області. У зустрічі взяли участь: народний депутат України Василь Мокан, міський голова Тарас Костін, в.о. голови РДА Андрій Коркач, заступник голови райради Іван Бугаєнко,  керівники ОТГ, представники громадськості, ЗМІ та ін.

Програмою робочої поїздки до Київській області передбачено відвідування будівництва нової школи у с. Гора Бориспільського району.  Також ознайомлення з роботою підприємства ТОВ «Костал Україна» у м. Переяслав (керівник – Радослав Шкуп). Генеральний директор підприємства Радослав Шкуп розповів Голові Парламенту про проєкт будівництва нового заводу на території Бориспільського району Київської області, яке має розпочатися вже в травні цього року. Зокрема, він зазначив, що реалізація проєкту вимагає залучення 13 мільйонів євро інвестицій для будівництва заводу і ще 26 мільйонів – для його оснащення необхідною технікою. Новий завод дозволить створити 900 робочих місць в області.

«Це підприємство – чудовий приклад того, що Україна може бути конкурентоспроможною у світі. Щодо Верховної Ради, то ми зробимо все від нас залежне, щоб створити умови для залучення додаткових інвестицій в Україну», – наголосив Дмитро Разумков.

Довідково:

ТОВ «КОСТАЛ УКРАЇНА» було засноване 6 липня 2006 р. в м. Переяслав і входить до складу міжнародної виробничої компанії KOSTAL GROUP зі штаб квартирою в Німеччині. Основним напрямом діяльності ТОВ «КОСТАЛ УКРАЇНА» є виробництво автомобільної електроніки.

За всі роки існування підприємство успішно проходило сертифікаційні оцінки та аудити, отримало сертифікати якості ISO TS 16949 та ISO 14001. У 2011 році підприємство отримало Статус якості Q1 від замовника компанії Ford.

На сьогодні ТОВ «КОСТАЛ УКРАЇНА» є найбільшим роботодавцем та платником податків у м. Переяслав. Станом на 2019 рік колектив ТОВ «КОСТАЛ УКРАЇНА» нараховує близько 1000 працівників.

Здійснили високоповажні гості і візит до Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни у с. Циблі (керівник – Юрій Гріненко). «Сьогодні такі заклади дійсно важливі для України, адже багато людей повертається з війни і потребує реабілітації. Необхідно, щоб воїни, які пройшли АТО/ООС, отримували гідну підтримку і змогли повернутися до нормального емоційного, психологічного і фізичного стану», – підкреслив Дмитро Разумков.

Голова Парламенту також поспілкувався з персоналом закладу та учасниками АТО/ООС, які перебувають на реабілітації в Центрі. Він подякував ветеранам за службу і запевнив у готовності Верховної Ради України зробити все можливе для припинення війни на Донбасі та відновлення територіальної цілісності України.

Довідково:

Метою діяльності Центру є надання  необхідної  лікувальної,   реабілітаційної та соціальної допомоги ветеранам  війни,  учасникам Революції Гідності та АТО/ООС на сході України, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок  війни,  учасникам війни та особам,  на яких  поширюється чинність Закону  України “Про статус ветеранів війни,  гарантії їх соціального захисту”. У закладі активно проводиться комплексна реабілітація – медична, фізична та психологічна. 

З 1975 року в Центрі проведено лікування та реабілітацію  понад 400 тисяч ветеранів війни. Також у Центрі  проведено реабілітацію близько 8 тисяч учасників АТО, станом на 10.02.2020 року проходить реабілітацію 185 учасників АТО.

Після відвідування усіх вищезазначених об’єктів Дмитро Разумков поспілкувався із представниками ЗМІ.

Додати коментар