Народний депутат Артур Палатний на День міста подарував комп’ютерний клас школі

Зі щирістю та особливими відчуттями сьогодні привітав громаду зі святом – 1110 (тисяча сто десятою) річницею міста Переяслав-Хмельницький.

Це особливий день не тільки для переяславців, для тих, хто тут народився і виріс, але й для кожного українця, який хоч раз побував у цих краях і мав змогу пересвідчитися наскільки прекрасні та доброзичливі люди тут живуть..

Переяслав – місто з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Воно відоме на всю країну своєю екологічно чистою місцевістю та великою кількістю об’єктів культурної та історичної спадщини.

Невипадково Переяслав-Хмельницький називають «місто-музей» (Сьогодні в місті працює майже три десятки музеїв, де зібрано 166 тисяч експонатів, що становлять унікальні колекції – живі ілюстрації з історії рідного краю).

Із Переяславом пов’язано чимало прославлених імен та відомих українських особистостей – політичних і громадських діячів, письменників, істориків, педагогів та художників.

Свого часу тут жили і працювали Богдан Хмельницький (гетьман Війська Запорозького), український філософ-просвітитель Григорій Сковорода, світоч української культури Тарас Григорович Шевченко.

У цьому місті народився Володимир Заболотний – український архітектор, засновник Академії архітектури України і автор проекту будівлі Верховної Ради України, де зараз я маю честь працювати.

Сьогодні, за умов агресії Російської Федерації, ми постали перед серйозним викликом захисту власної незалежності і суверенітету на Сході України. Я бачив, наскільки щиро і самовіддано переяславці збирали гуманітарну допомогу для наших хлопців у зону АТО, скільки спільними зусиллями нам вдалося відправити харчів та обмундирування українським військовим.

Велике дякую вам за патріотизм і небайдужість!!!

Ключове значення для подальшого розвитку України має прийняття надважливих реформ, що визначатимуть принципи державної політики в найбільш чутливих для людей сферах. Це – пенсійна реформа, медична реформа, зміна судової системи.

Із початком роботи 7 сесії ВР ми вже зробили перший крок – у перший пленарний тиждень остаточно проголосували для освітню реформу, яка відкриває шлях до послідовного реформування середньої школи. Запроваджується концепція «Нова українська школа», якою визначено мету, шляхи та етапи реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти на період до 2029 року.

Але найбільш важливою реформою для розвитку місцевих громад є, напевно, процес децентралізації. Завдяки проведеній бюджетній децентралізації суттєво зросли доходи місцевих бюджетів, органи місцевого самоврядування отримали фінансові ресурси для вирішення місцевих проблем, нагальних питань соціально-економічного розвитку громад та здійснення капітальних інвестицій.

Шановні переяславці!

Вд усієї душі вітаю усіх вас з нагоди Дня міста і бажаю мирного неба на головою, злагоди, добробуту і віри у завтрашній день!

Добра вам усім, здоров’я, Божого благословення кожній родині!

А Переяславу бажаю подальшого зростання і процвітання!

Слава Україні!

Артур Палатний

 

Додати коментар