Відбулася святкова подія для Комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот», а саме, церемонія прийняття присяги на вірність українському народові ліцеїстами закладу

4 грудня 2020 року відбулася святкова подія для Комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот», а саме, церемонія прийняття присяги на вірність українському народові ліцеїстами закладу.

Цьогоріч склали присягу понад 102 ліцеїсти, які стали учнями закладу у 2020 році. У святкуванні взяли участь перший заступник голови Переяславської ОТГ Анатолій Фесенко, командир в/ч А2399 Роман Приходько, військовий комісар Андрій Конон, заступник командира 43 артилерійської бригади ім. Тараса Трясила Олексій Хомич, заступник командира в/ч3070 НГУ Максим Барилко, волонтери Людмила Романенко та Тетяна Сушко, військовий капелан, отець Димитрій.

З привітанням і напутнім словом до присутніх звернувся Анатолій Фесенко, який зазначив:«Радий бачити усіх присутніх, а особливо хлопців та дівчат, які сьогодні  складуть присягу на вірність українському народові, які є надією і майбутнім незалежної України», директор закладу Василь Козій у своєму виступі бажав, «щоб ваші знання та вміння, успіхи у навчанні стали тим підгрунттям, яким би ви гордились, адже сьогодні ви зробили виважений крок, присягнувши на вірність українському народу і склавши клятву ліцеїста». Не обійшлось і без приємних сюрпризів, ліцеїсти отримали чергові звання віце-сержантів (церемонію вручення погонів проводили директор закладу, заслужений працівник освіти України, майор запасу Василь Козій та військовий комісар підполковник Андрій Конон), також Василь Козій привітав військових із їх професійним святом і вручив вітальні подяки. На урочистому заході були відзначені і волонтери: голова центру національно-патріотичного виховання «Сокіл» Людмила Романенко і медична сестра ПДМШ ім.Пирогова, учасник АТО Тетяна Сушко, з якими тісно співпрацює заклад, і саме напередодні Дня Збройних Сил України були передані обереги, які власноруч виготовили ліцеїсти для наших воїнів. Як і годиться святою молитвою та з напутнім благословінням до ліцеїстів і всіх присутніх звернувся військовий капелан, отець Димитрій, який побажав усім присутнім, ліцеїстам зокрема, завжди залишатися наполегливими, цілеспрямованими та гідними продовжувачами славетних традицій нашого народу і пронести у своєму серці любов до рідної України.

        Також до привітань долучився заступник командира в/ч 3070 НГУ полковник Максим Барилко: «Дякую колективу за сумлінну працю, ліцеїстам за бажання навчатися та пізнавати нове. Ви молоді, амбітні. Я бажаю Вам міцного здоров’я, незламного духу і великих успіхів в ім’я українського народу та України». Перед складанням присяги всі присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки випускника закладу Олександра Домашенка вшанували пам’ять полеглих військових. Родзинкою свята став військовий марш ліцеїстів під командуванням заступника директора майора запасу Анатолія Шмалія

Додати коментар