Громадські роботи дають зайнятість для безробітних і користь для громади

Вирішуючи проблеми зайнятості жителів Переяславщини, міськрайонний центр зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування. Щороку в міському бюджеті та бюджеті окремих сільських рад передбачаються кошти на оплату праці безробітних громадян, які будуть залучатися до участі в громадських роботах, затверджується перелік видів громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, які мають суспільно корисну спрямованість для місцевих громад.
Протягом березня-червня 2017 року в організації та проведенні громадських робіт взяли активну участь Соснівська та Горбанівська сільські ради. Сільські голови за участю безробітних провели роботи з благоустрою територій населених пунктів, зон відпочинку, територій, прилеглих до пам’ятників культури, здійснили упорядкування меморіалів, братських могил, місць поховання загиблих захисників Вітчизни.
Громадські роботи проводяться і на території міста. Були укладені договори про організацію та проведення громадських робіт, які мають суспільно-корисну спрямованість та відповідають потребам громади, з виробничим управлінням комунального господарства. Планується залучити до робіт 307 осіб, а загалом на середину червня у громадських роботах вже взяли участь 233 безробітні переяславці. Вони упорядковували центральні клумби міста, пам’ятники, братські могили, здійснювали благоустрій, озеленення та прибирання придорожніх смуг, берегів річок Альта та Трубіж, білили дерева та інше. На оплату праці безробітних використано 20 тис. грн.
Тож користь подвійна: завдяки громадським та іншим роботам тимчасового характеру вдається виконати низку актуальних для територіальних громад робіт; за відсутності постійних місць роботи на деякий час залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком.

Олена Мяло, начальник відділу взаємодії з роботодавцями МРЦЗ

Додати коментар