Відбулося святкування Міжнародного дня захисту дітей

1 червня на центральній площі міста Переяслава-Хмельницького відбулося свято «Країна дитячих мрій» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, організоване службами, відділами, управліннями виконавчих органів міської ради, на яке завітали до 1200 юних переяславців, які відпочивають і оздоровлюються у пришкільних таборах.

З вітальним словом до дітей звернулися заступник міського голови Валентина Губенко, начальник служби у справах дітей та сімۥї Катерина Лой, начальник відділу освіти Петро Ярмоленко та бажали дітворі бути здоровими, розумними, креативними, творчими, активно і змістовно провести літо, набратись сил до початку навчального року. 

Працівниками і гуртківцями Будинку художньої творчості для дітей, юнацтва та молоді «Джерело» було організовано та проведено театралізоване дійство «Безпечне літо»,  в ході якого розігрувались цікаві повчальні сценки феєю Мудрості Кассіопеєю, ученицею феї Мудрості Мімоль, магістром темної магії Піратією за участю рятувальників Переяслав-Хмельницького районного сектору Головного управління державної служби надзвичайних ситуацій України в Київській області, які гасили справжнє багаття, працівників філії комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф «Переяслав-Хмельницька станція  екстреної медичної допомоги», працівників поліції  Переяслав-Хмельницького  відділу поліції Головного управління національної поліції в Київській області. Кожна служба роз’яснювала дівчаткам та хлопчикам правила поводження з вогнем, поведінки на дорозі, надання першої невідкладної допомоги.

 З метою раціонального використання енергоносіїв діти малювали малюнок на асфальті та брали участь у вікторині на енергозберігаючу тематику.

Жодне свято до Дня захисту дітей десяток років поспіль не проходить без виступу вихованці клубу самозахисту «Альянс», яких сприймають в захваті.

Тепло та щиро пройшла акція «Діти – ангели миру», що об’єднала дітей Переяслава-Хмельницького та однолітків зі східного міста Маріуполя.  Студенти Державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» разом з дітлахами пришкільних таборів власноруч створювали з різноманітних матеріалів ангелів – символів миру, писали листи, готували листівки для підтримки своїх однолітків на Сході України. Цих ангелів працівники “Нової пошти” прямо на площі запакували у величезні коробки, завантажили в автомобіль і повезли до прифронтового міста Маріуполь у подарунок дітям.

Після закінчення святкового дійства на центральній площі розпочався конкурс малюнків на асфальті на тему енергозбереження. Діти показали свою фантазію, знання проблемних питань, художні здібності.

Згодом свято перейшло до парку імені Тараса Шевченка. Діти жваво грали в ігри, співали пісень, виготовляли різноманітні іграшки, сувеніри  на цікавих станціях, організованих Міжнароним благодійним фондом «Клуб «Майбутнє», компанією «Хата Нет», клубами «Діалог», юних моряків, тренерами дитячо-юнацької спортивної школи, керівником «Yoruma.club», підприємцем Тетяною Левченко.

Всі учасники свята отримали солодке морозиво, благодійні жетони на відвідування закладу «Стара гребля», де на дітей, протягом канікул чекає безкоштовне катання на конях, з дозволу батьків, відвідування домашнього зоопарку, солодощі.

На літній інтенсивний курс вивчення англійської мови маленьких та школярів   в «Дитячій академії» запросив Мікі Маус.

Цього ж дня найщиріші вітання зі святом дитинства отримували вихованці дитячого реабілітаційного відділення Переяслав-Хмельницького центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів.











Додати коментар