Меценати впорядкували братську могилу «Бабин Яр Переяслава»

Відбулася чергова робоча зустріч учасників міжнародного проекту «Зв’язок з місцевою історією – по слідах жертв націонал-соціалізму: культура пам’яті і пам’ятні місця в Переяслав-Хмельницькому і Саксонії-Ангальт». Зустріч проходила біля Братської могили розстріляного єврейського населення міста «Переяславський Бабин Яр» в роки Другої світової війни. На ній були присутні міський голова Тарас Костін, заступник міського голови Валентина Губенко, керівник відділення ГО «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» Анелія Ковальська, голова Товариства єврейської культури міста Віктор Фальковський, директор ТОВ «Бетон Центр» Ірина Гончаренко, генеральний директор центру по обслуговуванню одиноких та інвалідів Раїса Голованова, начальник КП ВУКГ Сергій Бут.

За тиждень, що минув від початку першої робочої наради, на території «Бабиного Яру» уже закладено гранітну бруківку та встановлено бордюр. Це   благодійний внесок ТОВ «Бетон   Центр» (керівник Ірина Гончаренко) в реалізацію проекту.

Кошти за виконання робіт по укладанню гранітної плитки та бордюру виділили німецькі партнери. За їхні кошти буде також виготовлено і встановлено  пам’ятну  дошку     та   «Камені   спотикання»   в   пам’ять   про знищених євреїв нацистами.

Учасники    робочої    зустрічі    намітили    план    подальших    робіт    по впорядкуванню «Бабиного Яру».

Днями   волонтери   клубу   «Пам’ять   серця»   Будинку   освіти   проведуть роботи по впорядкуванню квітника на братській могилі «Бабиного Яру Переяслава».

Додати коментар