Дню пам’яті і примирення та Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні присвячується…

 8 травня 2019 року в клубі «Пам’ять серця» Будинку освіти відбулася зустріч з нагоди Дня пам’яті і примирення та з нагоди Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ця зустріч  відбулася  в рамках реалізації  проекту  Громадської організації «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» “Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля  200 жертв націонал-соціалізму  у Здолбунові та Переяславі-Хмельницькому», який реалізується у місті Переяслав-Хмельницький. Проект фінансується Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє».

На святкову зустріч зібралися в’язні концтаборів, остарбайтери, народжені в неволі та діти війни. Вони прийшли, щоб згадати роки війни, День Перемоги у 1945-му, щоб схилити голови перед пам’яттю тих, кого забрала Друга світова війна.

Привітати поважних людей зі святом прийшли заступник міського голови Валентина Губенко, генеральний директор центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів Раїса Голованова, голова товариства єврейської культури Віктор Фальковський, голова громадської організації «Підтримка дітей війни» Ольга Тесленко. Надзвичайно тепло сприймали учасники свята їхні вітання, побажання жити ще дуже довго на дивовижній українській землі. Вони закликали старше покоління берегти історичну пам’ять, передавати молоді свій життєвий досвід і пам’ять їхніх сердець. Багато теплих слів прозвучало на адресу учасників свята також від керівника проекту Анелії Ковальської, яка була ведучою цього святкового дійства.

Свої музичні вітання жертвам нацизму та дітям війни дарували учні ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Віталій Сандига та Соломія Радевич під керівництвом Володимира Петриченка.

Після завершення заходу жертви нацизму, діти війни разом з молоддю  поклали весняні квіти до Братської могили воїнів-визволителів.

Додати коментар