Народний депутат України відвідав наше місто

20 лютого до Переяслава-Хмельницького з робочим візитом завітав Народний депутат України Артур Палатний. Артур Леонідович приїхав не з порожніми руками, а подарував ЗОШ №1 сучасний комп’ютерний клас із найновішим обладнанням. Також народний обранець мав нагоду наочно проконтролювати використання коштів субвенції направлені на соціально-економічний розвиток, яка минулого року, саме за його ініціативи, була надана нашому місту в сумі 5 мільйонів гривень для ремонту, реконструкції та утеплення місцевої школи №7. Значна частина навчального закладу вже реконструйована, а саме: замінені вікна і двері на енергозберігальні, більша частина фасаду закладу утеплена, і наразі, на стадії завершення, реконструкція даху приміщення. Окрім цього, загальноосвітній заклад обладнаний сучасною технікою, яка без перебільшення сприяє створенню комфортних умов навчання для учнів, а для педагогів – дає можливість впроваджувати інноваційні підходи у викладанні загальноосвітніх предметів.

Окрім цього, Артур Палатний відвідав інклюзивно-ресурсний центр, який функціонує на території ЗОШ № 7. Він відзначив, що у Київській області відкрито 39 ІРЦ, це одні з найкращих показників по всіх території України.  

Варто зазначити, що наразі в Переяславі нараховується близько 280 дітей з вадами рухового апарату, зору та слуху віком до 18 років (26 з них – дошкільнята). «Допомогти їм здобути належну освіту для соціальної адаптації, – зазначив Артур Палатний, – першочергове завдання працівників центру». Народний депутат запевнив, що обов’язково докладе максимум зусиль, аби гарантувати дітям достойні умови навчання, а  освітянам — комфортну сферу для ефективної роботи!

 

 

Додати коментар