Колишні остарбайтери провели зустріч в клубі «Пам’ять серця»

На свою першу  весняну зустріч  зібралися члени клубу  «Пам’ять серця». Колишні остарбайтери, народжені в неволі, діти  війни з радісними посмішками та гарним настроєм збиралися у святковій залі Будинку вчителя. У цей день, як і завжди, їх гостинно зустрічали  волонтери проекту і директор  Анелія Ковальська, яка і виконувала роль ведучої.

Із словами теплих і щирих вітань до учасників свята звернулася заступник міського голови Валентина Губенко.  Вона, зокрема, зазначила, що жінки – це краса нашого міста і України. Що їм під силу вирішення найскладніших завдань у різних галузях. А головне – вони є Берегинями роду.

Членів клубу з весняними святами також привітала генеральний директор центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів Раїса Голованова.  Вона побажала усім присутнім ще багато років збиратися разом на різноманітних зустрічах. А головне – бути здоровими  і щасливими, радіти веснам свого життя.

Не обійшлося і без лікарських вітань. Цю місію виконала Лідія Стефанська, яка також детально ознайомила учасників зібрання з отриманням «чорнобильних ліків» та ліків для гіпертоніків.

Авторську концертну програму підготував до свята Василь Потупа.

Гучні оплески присутніх лунали на його адресу за вітальні слова, за виконання  віршів, гуморесок. Йому аплодували і просили продовжувати декламувати. Окрім концертної програми, Василь Пилипович  дав учасникам свята ще й цінні рекомендації по збереженню свого здоров’я.

Вітав учасників клубу «Пам’ять серця»  волонтер проекту Карл Лойшнер з Берліну. До святкових вітань також приєдналися студенти  Університету Магдебург-Стендаль (м. Магдебург, Німеччина) Олександр Фріде  та Маркус  Бьоме,  які  беруть участь у програмі академічного обміну між університетами на філологічному факультеті ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний університет імені Григорія Сковороди та  одночасно проходять соціальну практику в даному проекті».

Зустріч у клубі «Пам’ять серця»  відбулася у рамках реалізації  проекту “Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля  жертв націонал-соціалізму у  Переяславі-Хмельницькому”. Даний проект фінансується Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє.

Додати коментар