Надії Ніколайчук присвоєно почесне звання «Мати-героїня»

Шанування матері – один з найсвятіших обов’язків людини і неоплатних боргів дітей. А ще людство і держава здавна шанують матерів, які народили, виростили і виховали п’ятеро та більше дітей. І серед високих державних відзнак найпочеснішою нагородою є звання «Мати-героїня».

Згідно з Указом Президента України №568/2020 від 15 грудня 2020 року жительці Переяславської громади, матері шести дітей Надії Володимирівні Ніколайчук було присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Сьогодні, 10 лютого, в урочистій атмосфері відбулось нагородження Надії Володимирівни. Виконав цю приємну місію міський голова Вячеслав Саулко. Вітаючи п.Надію з високою відзнакою, він подякував їй за подвиг материнства, за велику, нелегку, але почесну місію Матері, яку вона обрала:

Сьогодні Ви отримали заслужену нагороду, яка є визнанням Вашої материнської самовідданості, наполегливої і кропіткої праці та любові. Бути мамою – почесно, і водночас, це велика відповідальність.  Ви не побоялися цієї відповідальності. Тож нехай у добрі і достатку міцніє Ваша родина, здоровими зростають дітки і свято шанують Вас, бо Ви подарували їм не лише життя, а й безмежну любов, яка допоможе крокувати нелегкими життєвими дорогами, – вітаючи багатодітну матір  з почесним званням, зазначив  Вячеслав Саулко.

Він вручив посвідчення, нагрудний знак мамі-героїні, пам’ятний подарунок і квіти.

Депутат міської ради Юрій Анікієв подарував родині пакет солодощів.

Відома істина стверджує, що недостатньо лише народити дитину, її необхідно виховати доброю, чуйною, порядною людиною, дати їй належну освіту і допомогти знайти своє місце у житті. Для «Матерів-героїнь» державна нагорода – це не лише визнання, але й матеріальна допомога та пільги для сім’ї і дітей. Багатодітні родини – це надзвичайна гордість для України.

Нагадаємо,  почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється Президентом України  жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. Цим жінкам вручається державна нагорода та відповідне посвідчення.

Додати коментар