До уваги жителів міста!

Восени у переддень святкування Дня міста на центральній площі було встановлено елементи оздоблення клумб у вигляді дерев та фотозону з гербом та написом «Переяслав», з ілюмінацією у вигляді різнокольорових гірлянд.
Матеріали були закуплені комунальним підприємством «ВУКГ» відповідно до договору за №50/20 від 30.03.2020 року «Придбання елементів освітлення та елементів металоконструкцій для встановлення на площі Богдана Хмельницького у місті Переяславі», укладеного з ФОП Попенюк А. В. на суму 55 тис. 760 грн., та договору за №75/20 від 14.04.2020 року «Послуги по формуванню та благоустрою клумб на площі Богдана Хмельницького у місті Переяславі», укладеного з ТОВ «ІНТАН КОМФОРТ» на суму 199 тис. грн.
Роботи по встановленню конструкцій були виконані працівниками КП «ВУКГ».
Першим заступником міського голови Анатолієм Фесенком разом з керівником підприємства Вікторем Коркачем та працівниками ВУКГ було проведено обстеження даних конструкцій, після чого прийнято рішення про відключення з 02 грудня 2020 року металевих конструкції на центральній площі міста від електропостачання, у зв’язку із тим, що монтаж світлодіодної стрічки напругою 220 на металевих конструкціях був здійснений із значними порушеннями технічних вимог!
        Найголовніша безпека полягає у тому, що для отримання електротравм достатньо наблизитися до контактної мережі в притул, або доторкнутись до конструкції , в якій напруга становить 220 Вольт.                    Особливо небезпечними дані об`єкти стали у зв’язку з погіршенням погодних умов, а саме, випадання опадів у вигляді дощу та снігу. В такому випадку напруга є достатньою для смертельного ураження!!!
Виявивши дані недоліки, було прийнято рішення негайно відключити конструкції від напруги.
        Також під час вивчення даного питання було виявлено факт значного завищення вартості на елемент освітлення LED у середньому на 117 грн. на 1 метрі погонному (загалом використано 132 метра). Відповідні профільні органи в зазначені законами терміни будуть виясняти доцільність використання бюджетних коштів.

       Просимо жителів та гостей міста з розумінням віднестися до ситуації, що склалася та повідомляємо, що після усунення всіх недоліків та порушень – освітлення конструкцій буде відновлено.

Додати коментар