На Київщині відбувся Другий Всеукраїнський фестиваль авторської творчості «Славен Град»

Прийшов час розповісти про те, як пройшов II Всеукраїнський фестиваль авторської творчості «Славен Град» в Переяслав-Хмельницькому.

6 липня (четвер) міська влада приготувала феєричне святкування Івана Купала з концертом, з традиціями, з ярмарком – все як годиться. Барди Супрун Олександр (Запоріжжя), Шестопалов Сергій (Енергодар) і Чайка Віталій (Харків) які приїхали на фестиваль «Славен Град» відкривали концертну програмі свята.

7 липня (п’ятниця) на дитячому майданчику біля туристично-розважального комплексу «Стара Гребля» відбулося відкриття II Всеукраїнського фестивалю авторської творчості «Славен Град».
У перший день виступили вже знайомі нам Супрун Олександр, Шестопалов Сергій, Чайка Віталій, кілька артистів та музикантів з Борисполя серед яких Футорний Дмитро з командою і Підгурська Тетяна. А також наші Переяславчани – Жемчугова Олена і Бендерський Андрій.
З київських бардів наш знайомий з музичних квартирників в Переяславі – Кольнобрицький Анатолій і група «Сонячних бардів», Монець Петро читав вірші і вперше вийшов на сцену як співак під акомпанемент Сивульского Сергія.

Завершення вечора – годинний концерт Переяславської групи «Драбадан» і звичайно, обіцяний куліш і гітара по колу біля багаття.
8 липня (субота) день почався з походу наших гостей в музеї міста, цей подарунок запропонували нам НІЕЗ «Переяслав», як зазначив Супрун Олександр – корисний і цікавий подарунок, дуже всім сподобався.
Далі з 12:00 години ярмарок народної творчості.
О 17:00 концерт дитячих талантів ЛяМіТошка (обіцяний сюрприз з першого фестивалю).
Концерт почався виступом дитячого театру Переяславського центру психологічного розвитку дітей «Діалог» керівник Коломієць Світлана.
Вистава «Червона шапочка» стилізована режисерами під сучасний лад у виконанні маленьких обдарувань була дійсно подарунком і розчула глядачів.
А ще 17 талановитих дітей Переяслвщини під віртуозним ведінням ведучої Шкребтієнко Олени підтвердили, що Переяславські діти дуже талановиті.
Авторський подарунок від ЛяМіТошкі сувенірна подушечка з вишитим логотипом конкурсу «ЛяМіТошка» та солодкий стіл зробили надзвичайним свято для малечі.
За це дитяче свято ми вдячні усім нашим благодійникам які відгукнулись на прохання підтримати фестиваль та надали допомогу.
У цьому році ми провели початковий концерт великого постійно діючого проекту «Всеукраїнський конкурс дитячих талантів «ЛяМіТошка». Мета якого за 2017-2018 рік провести турне по Україні в пошуку талановитих українських дітей від 3-17 років і на наступному III фестивалі провести дитячий гала-концерт і нагородити переможців. Запрошуємо до співпраці.

0 19:00 годині розпочався блок авторської творчості дорослих учасників, і почався він виставою «З чого виникає кохання» Харківської студії-театру «Альтернатива» художній керівник Чайка Віталій, актори театру люди з обмеженими можливостями. Так вони теж мали право показати свої таланти, то ж Меленівська Наталія, Меленівська Вікторія, Каменська Наталія та Рилов В’ячеслав дійсно талановиті актори. Глядачі довго аплодували артистам по завершенню вистави.
В продовженні вечірньої програми лунали пісні та вірші в виконанні талановитих авторів з Києва, Борисполя, Переяславщини, Запоріжжя, Львова, Харкова, Енергодара, Миколаєва. Біля 30 артистів радували глядачів своїми творами.
0 22:00 годині концерт продовжили біля багаття, грілися, спілкувались, та передавали гітару по колу і знов співали.
9 липня (неділя) учасники II Всеукраїнського фестивалю авторської творчості «Славен Град» отримали Дипломи, волонтери і благодійники Подяки за вагомий внесок та допомогу у організації, проведенні та підтримці фестивалю.
От же ще раз хочу подякувати усім хто допоміг у проведенні
II всеукраїнського фестивалю авторської творчості
«Славен Град»
А саме:
– Міському голові міста Переяслав-Хмельницький Костіну Тарасу Вікторовичу ;

– Голові Переяслав-Хмельницької РДА Пряхіну Андрію Володимировичу;

– Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав»
директор Лукашевич Олексій Михайлович;

– Відділу культури і туризму Переяслав-Хмельницької міської ради, Начальник відділу Гуріна Вікторія Миколаївна;

– Народному центру культури «Зустріч» директор Близнюк Тарас Олексович;

– Відділу культури Переяслав-Хмельницької Райдержадміністрації начальник Скляренко Анна Сергіївна;

– Запорізькому клубу авторської пісні «Островок» керівник Супрун Олександр Володимирович;

– Виробничо-комерційній фірмі «Укрпромпостач – 95» директор Доброскок Сергій Григорович;

– Селянському господарству “АЛЬТА” керівник Григоренко Тетяна Миколаївна

– Фермерському господарству “Колосок” керівник Кузьменко Олександр Іванович;

– Фермерському господарству «Геркулес» керівник Шеремета Віктор Васильович;

– Кафе «Еклер» керівник Башмак Володимир Васильович;

– ФОП Вакуленко Анні Василівні;

– Товариству «Переяслав-Молпродукт» голова правління Пироговський Олександр Юрійович;

– Товариству «Вудекспо» керівник Христюк В’ячеслав Олексійович;

– Розважальному закладу «Мілленіум» керівник Канна Володимир Афанасійович;

– Громадській організації «Джем Толока» голова правління Янчук Ігор Вікторович

– Громадській організації «Інвалідів та молоді «Стара Гребля»
голова правління Черновський Андрій Йосипович;

– Центру психологічного розвитку дітей та дорослих «Діалог» керівник ПП Коломієць Світлана Григорівна;

– Газеті «Вісник Переяславщини» головний редактор Карпенко Галина Іванівна;

– Телерадіоканалу «Альта» керівник Ярмоленко Олег Олександрович.

– Волонтерам Шкребтієнко Олені, Коржик Оксані, Скорик Марії, Кот Сергію, Маруліч Владиславу, Щербині Марії Федоровній.

До нових зустрічей на III Всеукраїнському фестивалі авторської творчості «Славен Град» який відбудеться 6-7-8 липня 2018 року.
В продовж року починаючи з серпня традиційно будемо проводити засідання Переяславського клубу авторської творчості (квартирники), приєднуйтесь.

Cветлана Яценко

Додати коментар