Проблема якості води у Переяславі відсутня!

До міської ради у лютому 2019 року надійшло звернення про те, що вода, у деяких закладах освітньої ланки не відповідає нормам.

Після проведення мікробіологічних проб питної води (зразки відбиралися у закладах освіти Переяслава, а саме ЗОШ №7, ЗОШ №1 та ЗДО «Сонечко»),  дійсно було  виявлено перевищення деяких хімічних елементів, що не відповідає затвердженим гігієнічним нормам ДСанПіН, зокрема – це перевищений вміст заліза та деяких бактерій (причина їх появи – періодичні пориви водопровідних мереж, які потребують заміни). Згідно розпорядження міського голови Виробниче Управління Комунального господарства виконало рекомендації Держпродслужби, а саме промив системи водопостачання.

Відразу після заходів по очищенню води, було проведено повторне лабораторне дослідження зразків, відібраних із освітніх закладів Переяслава, Бориспільський міжрайонний відділ лабораторних досліджень  ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України». На основі повторних аналізів до міської ради 21 лютого надійшов висновок відповідної служби .

За результатами дослідження встановлено: досліджені проби води по санітарно-мікробіологічних показниках відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-170-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»

Висновок лабораторії додається.

Додати коментар