Для населення Переяславщини газ подорожчав на гривню, але ще можна замовити акцію

У вересні ціна газу для жителів Переяславщини, яким надає послуги ТОВ «Київоблгаз Збут», становить 5,5 грн за кубометр. Це рівно на одну гривню дорожче, ніж було у серпні. Про це вже офіційно повідомила компанія на своєму сайті – Переяслав.Сity.

Востаннє вище такої позначки кубометр палива для побутових потреб населення обходився у січні 2020 року — 5,87 грн/м.куб. Потім ціна почала знижуватися, досягши «історичного» мінімуму у червні — 2,78 грн. Відтоді газ знову почав потроху дорожчати. Як прогнозують експерти газового ринку, в пік опалювального сезону ціна може досягти позначки 7 грн.

Водночас «Київоблгаз Збут» на наступний опалювальний сезон знову запускає акцію «Твоя енергонезалежність». У неї трохи змінені умови для споживачів, на відміну від минулорічних. Зокрема, щодо пільгової ціни та порядку оформлення.

Споживач може визначити для себе обсяг газу на зиму та сплатити за акційною «літньою» ціною. Зробити це можна через особистий кабінет на сайті 104.ua чи безпосередньо в Центрі обслуговування клієнтів.

 

Долучитися до акції ще можна до 30 вересня, але чим раніше, тим ціна газу нижча. Використовувати повністю оплачений наперед запас газу можна буде в період із 1 жовтня 2020 року до 31 березня 2021 року.

Ціна газу вказана з урахуванням ПДВ, але без вартості його доставки. Вона сплачується за окремим рахунком оператору газорозподільних систем АТ «Київоблгаз». Щомісячний платіж за цю послугу для кожного абонента є різним, але сталим упродовж певного періоду.

Так тариф за доставку у січні–червні 2020 року для жителів Переяславщини був 0,936 грн. З липня він здорожчав до 0,972 грн. Таким чином щомісячна плата «за трубу», наприклад, сумою 146,25 грн зросла до 151,88 грн.

Її розмір залежить як від тарифу, так і від обсягу спожитого газу конкретним абонентом за попередній «газовий рік». Таким є період з жовтня по вересень включно. Тож у жовтні рахунок за доставку газу знову зміниться.

Додати коментар