В КОДА провели дослідження ефективності чат-бота ЄноТік

У червні 2020 року запрацював чат-бот Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації ЄноТік. Даний додаток є корисним, адже надає можливість прискорити процес взаємодії обміном інформації між громадянами і органами державної влади.

За результатами опрацьованих звернень, що надійшли на додаток за весь період роботи було проведено дослідження актуальності запитів.

Так, на сьогодні найбільш актуальним питанням є оперативні дані про стан атмосферного повітря у Київської області. За весь період роботи чат-боту було опрацьовано біля 30 таких звернень по містах Бровари, Бориспіль, Узин, Боярка, смт Бородянка та інших. Дані запити оперативно опрацьовано та проінформовано зацікавлених осіб.

Крім того, чат-бот дозволяє отримати консультацію з адміністративних послуг.

Серед суб’єктів господарювання Київщини найчастіше виникає питання щодо проходження процедури оцінки впливу на довкілля, біля 25 звернень. За результатами опрацювання даних звернень, працівниками департаменту екології та природних ресурсів КОДА було надано методичну допомогу в здійсненні оцінки впливу на довкілля.

В тому числі, виникали питання про дозволи на викиди забруднюючих речовин. Зокрема, біля 19 звернень стосувалися процедури отримання таких дозволів. Суб’єктам господарювання було надано чіткий алгоритм дій щодл здійснення даної адміністративної послуги.

Чат-бот легко знайти на офіційній сторінці Департаменту: http://ecology-kievoblast.com.ua/ чи в додатку Telegram й за ім’ям @ecoecobotbot.

Додати коментар