У 14 містах та районах України буде встановлено “червоний” рівень епідемічної небезпеки

📍14 районів та міст України опинилися у “червоній” зоні епідемічної небезпеки, ще 75 – у “помаранчевій” та 106 у “жовтій”. Про це за результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС заявив 21 серпня міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу МОЗ.

“Згідно з умовами адаптивного карантину, раз на тиждень проводиться засідання комісії ТЕБ та НС, на якому визначаються відповідні рівні епідемічної небезпеки. Воно проводиться у четвер увечері, а прийняті рішення запроваджуються з 00:00 понеділка. 14 районів перевищили рівень захворюваності за кількістю нових випадків на 100 тисяч населення за останні два тижні й віднесені до “червоного” рівня епідемічної небезпеки”, – повідомив очільник МОЗ.

📍До “червоного” рівня віднесено місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський, Радивилівський та Рівненський райони Рівненської області; місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський райони Чернівецької області.

“Встановлення цих рівнів ґрунтується виключно на епідеміологічній ситуації, виключно на рівні захворюваності в цих містах та районах. Ми рахуємо, виходячи з кількості нових захворювань за 14 днів на 100 тисяч населення. Це об’єктивна інформація та цифри, які впливають на встановлення карантинного рівня. Ці цифри відкриті, й будь-хто може їх подивитися і самостійно порахувати”, – підкреслив Максим Степанов.

Він також нагадав, що третій показник, який визначає рівень епідемічної небезпеки, – заповненість ліжок у лікарнях, визначених для прийняття хворих на COVID-19. За цим показником, як додав міністр, уся Львівська область перебуває на “помаранчевому” рівні.

📌З детальнішою інформацією щодо всіх районів, де встановлено “жовтий”, “помаранчевий” та “червоний” рівні епідемічної небезпеки, можна ознайомитись на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України.

https://moz.gov.ua/…/u-14-mistah-ta-rajonah-ukraini-vstanov…

 

Додати коментар