Усі послуги громадяни отримуватимуть безпосередньо в ОТГ, – Василь Володін

До створення спроможних територіальних громад значну частину адміністративних послуг громадяни отримували у районних центрах. Після створення ОТГ послуги людям надаватимуться безпосередньо на місцях. Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін під час проведення традиційного он-лайн брифінгу.

«Наразі всі необхідні послуги будуть надаватись безпосередньо в об’єднаних територіальних громадах. Для забезпечення нерозривності надання послуг буде визначено «перехідний період» для передачі повноважень. На базі ліквідованих райдержадміністрацій планується створення структурних підрозділів райдержадміністрацій новоутворених районів», – пояснив очільник Київщини.

Утворення нових районів та ліквідація тих, що існують, забезпечить відповідність системи адміністративно-територіального устрою районного рівня України сучасним вимогам та європейським стандартам, що сприятиме визначенню обґрунтованої територіальної основи для діяльності органів виконавчої влади та відповідних органів місцевого самоврядування.

Василь Володін також нагадав, що вибори депутатів районних рад будуть проводитись у Бучанський, Білоцерківський, Бориспільський, Броварський, Вишгородський, Обухівський, Фастівський райони.

Повідомляє пресслужба КОДА.

Додати коментар