Відбулася виїзна робоча нарада з питання організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти міста

Сьогодні під керівництвом заступника міського голови Валентини Губенко відбулася виїзна робоча нарада з питання організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти міста, у зв’язку з відновленням роботи вищезазначених закладів уже з наступного понеділка, 17 серпня (згідно рішення 26 засідання виконкому від 13.089.2020 р.).  У заході взяли участь начальник відділу освіти Петро Ярмоленко, начальник служби у справах дітей та сім’ї Катерина Лой і провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Управління Держпродспоживслужби в Переяслав-Хмельницькому районі Микола Жовнерчук. Учасники наради відвідали ДНЗ №6 «Малятко», ДНЗ №7 «Берізка»,  ДНЗ №8 «Золотий ключик», ДНЗ №10 «Любавонька» та від відзначили ґрунтовну і відповідальну підготовку колективів закладів до прийому дітей.

Нагадаємо, нещодавно за кошти міського бюджету відділом освіти для дошкільних закладів було закуплено термометри інфрачервоні безконтактні, дезінфікуючі засоби для обробки поверхонь, одноразові маски, антисептики – цими засобами індивідуального захисту заклади укомплектовано.

Додамо, що відповідно до вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України від 24 березня 2016 року №234 «Про затвердження Санітарного регламенту для дош кільних навчальних закладів», наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 17 квітня 2006 року №298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» та з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19) (Постанова МОЗ № 25 від 21.05.2020 року), дітям потрібно буде отримати довідки про стан здоров’я. Ці довідки дітям перед відвідуванням дошкільних установ будуть видаватися лікарями-педіатрами або лікарями загальної практики сімейної медицини за попереднім записом, відповідно до підписаних декларацій. Довідки про стан здоров’я видаються дітям, які мають всі необхідні за віком профілактичні щеплення. З метою забезпечення належних умов у час поширення СОVID-19, рекомендовано керівникам закладів дошкільної освіти отримати від батьків письмові підтвердження про те, що їхня дитина протягом трьох тижнів не була в контакті з хворими на СОVID-19.

Додати коментар