Президент оглянув Бориспільську лікарню після капремонту

Президент України Володимир Зеленський відвідав Бориспільську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування в Київській області та ознайомився з результатами ремонтних робіт, які тривали з минулого року за дорученням Глави держави. Разом з ним у медзакладі побували Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов та голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

Очільник Київщини презентував результати ремонту в лікарні, ознайомив Президента та присутніх зі станом частини приміщень лікарні. Оглянули нове приймальне відділення з оглядовою кімнатою, палату добового перебування та протишокову палату інсультний блок та санітарне приміщення блоку неврологічного відділення, а також палату денного перебування дитячого відділення. Президент особисто перевірив, як діє система електронної черги у новому приміщенні реєстратури.

Наразі в лікарні завершені всі основні ремонтні роботи. Проведено капремонт інфекційного, приймального, поліклінічного відділень та оновлення фасадів з утепленням. Облаштовано дитячий та дорослий блоки інтенсивної терапії для невідкладної допомоги. Обладнано ендоскопічний кабінет, процедурну, спеціальне приміщення для магніторезонансної томографії (МРТ). Вперше в будівлі встановили автоматичну пожежну сигналізацію та систему оповіщення про пожежу. Залишається реконструювати лише пологове відділення. Це відбудеться до кінця року.

«З самого початку своєї каденції одну з найперших лікарень я відвідав у Борисполі. Ми бачили, які умови були раніше, і в якому стані була ця лікарня. Зараз ми бачимо зовсім іншу, сучасну лікарню», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави зауважив, що багато деталей потребують доопрацювання для подальшого покращення умов перебування пацієнтів. Також необхідно доставити до медзакладу всю необхідну сучасну техніку.

«З-за кордону отримаємо всю цю техніку. І я впевнений, що в наc буде прекрасна лікарня в Борисполі», – наголосив він.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що оновлення Бориспільської лікарні – це ще один доказ позитивних змін у підході держави до оновлення медичної інфраструктури.

«Сьогодні ми пересвідчилися, що будь-які труднощі та обмеження відходять на другий план, коли мова йде про життя та здоров’я наших громадян», – наголосив Олексій Чернишов.

Він також додав, що в планах – будівництво та реконструкція 210 приймальних відділень у різних областях.

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін зауважив, що «забезпечення жителів області якісними медичними послугами з використанням сучасного обладнання є одним із пріоритетних завдань обласної влади.Відремонтована лікарня надасть змогу жителям Бориспільщини, яких наразі близько 118 тисяч, отримувати кваліфіковану медичну допомогу, створить комфортні умови праці для медперсоналу. Маємо й надалі працювати, щоб люди мали гідні умови в усіх сферах життя».

Повідомляє пресслужба КОДА

 

Додати коментар