В. Володін взяв участь у презентації проєкту Київської обхідної дороги

12 серпня голова Київської облдержадміністрації Василь Володін взяв участь в презентації проєкту Київської обхідної дороги, яку провів для представників державної та обласної влади, народних депутатів та громадськості голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Обхідна дорога – це один з ключових перспективних об‘єктів програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України. Розпочинається його реалізація в 2020 році. Даний проєкт є важливим як для столиці, так і для Київської області та всієї держави.

«Великий обсяг вантажів, що перевозиться автошляхами області часто становить проблему як для Києва, так і для прилеглих населених пунктів області, де місцеві дороги також не витримують підвищеного навантаження. Завдяки КОД буде спрощено транспортні маршрути між населеними пунктами області, розвантажено від транзитного транспорту дороги регіону та столиці. А ще зменшиться обсяг шкідливих викидів в атмосферу», – зазначив голова Київщини Василь Володін.

Крім того, він зазначив важливість нової дороги для залучення в область іноземних та вітчизняних інвесторів й торкнувся теми агломерації Києва та області: «Щодня сотні тисяч мешканців регіону їдуть на роботу, чи у справах до столиці. Будується нове житло, розвивається інфраструктура. Як обласна влада ми дбаємо про транспортний комфорт для людей. Нова дорога сприятиме вирішенню цих питань».

Під час презентації повідомили про проведення тендеру на проєктні роботи першої ділянки КОД протяжністю 35,2 км, яка з‘єднає дороги М-06 Київ – Чоп та М-05 Київ – Одеса.

За попередніми розрахунками Укравтодору, вартість будівництва цієї ділянки складе 12 млрд грн, а загальна вартість КОД – 85 млрд грн. Повністю завершити роботи з будівництва Київської обхідної дороги планується за 5-6 років за умов стабільного фінансування.

Повідомляє пресслужба КОДА.

Додати коментар