Відбулася щотижнева апаратна нарада

10 серпня в залі засідань Переяславської міської ради відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступників, керівників установ та організацій міста, управлінь та відділів міськвиконкому, яку провів  міський голова Тарас Костін. На початку наради він привітав іменинників, які святкували свої дні народження на минулому тижні.

Також міський голова ознайомив учасників наради з основними важливими подіями з життя міста, які відбулися на минулому тижні та заслухав звіти керівників підприємств та структурних підрозділів ради та виконкому.

Міський голова дав доручення:

-начальнику відділу інформації та комп’ютерного забезпечення Олександру Стригуну на майбутній апаратній нараді продемонструвати  відеоролик з роз’ясненнями щодо створення карантинних зон на території України .

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, а саме затвердила поділ України на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони. Цей розподіл почне діяти з 3 серпня. Всі райони та міста обласного значення Київщини перебувають у «зеленій» зоні.

Школярі з Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 вийшли у півфінал освітнього проєкту Відкривай Україну!! Підлітки організували команду під назвою ЕкоПік! Учні захопились ініціативою зробити Переяслав чистішим та налаштувати громаду на екологічний спосіб життя, зменшити кількість сміття та показати громаді альтернативи найбільш вживаним одноразовим речам. Девізом екологічної ініціативи стали слова: “Дбаючи про себе – дбаємо про довкілля!”.

У переяславському будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді відбувся випускний лідерський бал для членів Міської Ради Дітей Переяслава. У цьому році дружня родина МРДП відпускає у доросле самостійне життя вісімнадцятьох своїх лідерів Заступник міського голови Валентина Губенко привітала випускників МРДП, побажала успіхів, удачі, легкої дороги, чистого неба і прекрасного майбутнього, вручила почесні грамоти та подарунки від Переяславської міської ради. Начальник служби у справах дітей та сім’ї Катерина Лой передала усім випускникам МРДП солодощі. Директор БХТДЮМ Ніна Товкун подякувала дітям за роки спільної праці. Попросила наполегливо працювати і впевнено іти до своєї мети, не відступали перед перешкодами, сміливо досягали поставлених цілей і вручила випускникам свідоцтва про позашкільну освіту.

3 серпня 2020 року відбулося чергове засідання громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Переяславської міської ради, яке очолила голова комісії, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталія Устич.

4 серпня відбулося позачергове 25 засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке провів міський голова Тарас Костін. Присутні розглянули одне питання порядку денного засідання, а саме: про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території міста Переяслав Київської області в зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та прийняли по ньому позитивне рішення.

Департамент економічного розвитку і торгівлі Київської обласної державної адміністрації підготував карту ринків Київської області. Найближчий ринок у межах Київщини тепер можна обирати інтерактивно.

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти продовжується вступна кампанія 2020 року. У департаменті освіти і науки Київської обласної державної адміністрації працює штаб «Вступна кампанія – 2020» та у кожному закладі профосвіти області організовано роботу приймальних комісій. Розпорядженням голови Київської ОДА затверджено обсяги регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів в кількості 3230 осіб. Наразі до закладів професійної (професійно-технічної) освіти подано 1510 заяв від вступників, що становить 46% від запланованих обсягів прийому. Найбільшу кількість заяв серед інших подано до Державного професійно-технічного навчального закладу «Переяслав-Хмельницького центру професійно-технічної освіти».

6 серпня в залі засідань Переяславської міської ради міський голова Тарас Костін провів робочу нараду з питань відзначення Дня міста. Присутні обговорили питання підготовки  заходів та внесли відповідні пропозиції. 

5 серпня Кабінет Міністрів України затвердив Державну стратегію регіонального розвитку на 2021-2027 роки, проект якої розробило Міністерство розвитку громад та територій України на виконання Закону «Про засади державної регіональної політики» та Указу Президента України від 20 вересня 2019 р. № 713 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції». Проект Стратегії підготовлено у тісній співпраці з Офісом Президента України, центральними та місцевими органами виконавчої влади, асоціаціями органів місцевого самоврядування, проектами та програмами міжнародної технічної допомоги. У документі зазначено, що стратегічна мета регіональної політики на період 2021-2027 роки, – це розвиток та єдність, орієнтовані на людину, гідне життя в згуртованій, децентралізованій, конкурентоспроможній і демократичній Україні.

7 серпня в залі засідань Переяславської міської ради міський голова Тарас Костін та його заступник Наталія Устич з нагоди відзначення в Україні Дня працівника ветеринарної медицини привітали представників цієї галузі: керівника Переяслав-Хмельницької міжрайонної лікарні ветеринарної медицини Володимира Онопрієнка та керівника Переяслав-Хмельницької міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби Наталію Миколаєнко. Міський голова відзначив вагомий внесок працівників ветеринарної медицини у забезпечення ветеринарного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва та охорони навколишнього середовища.

Науковці, громадські діячі, чиновники, військові, спортсмени та навіть колишні жителі затоплених сіл сьогодні, 8 серпня, в’пяте перепливали Дніпро в районі Переяслава. 32 плавці з Переяславщини, Києва, Кременчука, Баришівки, Обухова подолали дистанції 10 (5 учасників, із фінішем біля затопленої Іллінської церкви в Циблях) і 3 км (27 учасників) з правого берега – на лівий (з Трахтемирова і від Батуриної гори – до берегової межі Переяславщини). Подія відбулася в рамках спортивно-культурологічної акції «Дніпро Ревучий», що має на меті досить багато завдань, а саме: збереження пам’яті про унікальні затоплені місця Переяславщини; популяризація активного та здорового способу життя; збереження української історії та культури; формування патріотичної та екологічної свідомості;розвиток туристичного потенціалу;сприяння розвитку творчих ініціатив молоді. Стартували учасники з Трахтемирівського півострова. 27 плавців здолали дистанцію – три кілометри. П’ятеро – десять кілометрів (із фінішем біля затопленої Іллінської церкви в Циблях). Участь у запливі на 3 кілометри, пропагуючи здоровий спосіб життя та продемонструвавши блискучий приклад для молодшого покоління, взяв і міський голова Тарас Костін. Найкращий результат на дистанції у три кілометри показав киянин Андрій Васильєв – 1 година і дві хвилини. Це його третя перемога в запливі “Дніпро Ревучий”. Другим фінішував його брат-близнюк Володимир Васильєв (1 година і 17 хвилин). Третім дістався берега переяславець Ігор Яковенко (1 година і 27 хвилин). Найкращий результат серед жінок і четвертий у загальному заліку показала киянка Наталія Пирогова (1 година і 31 хвилина). Це її дебют у запливі на відкритій воді. Наймолодшим учасником запливу був 10-річний переяславець Олексій Якименко. У дистанції на десять кілометрів тріумфував Даниїл Генчель із Кременчука (проплив за 3 години і 39 хвилин). На три хвилини пізніше фінішував найстарший учасник змагань 68-річний Петро Гемба зі столиці.

Під час наради присутні також заслухали доповідь старшого наукового співробітника відділу археології НІЕЗ «Переяслав» Олександра Колибенка про проведені на території міста археологічні розкопки та знайдені в результаті артефакти.

По закінченні апаратної наради міський голова провів нараду з керівниками комунальних підприємств.

Додати коментар