8,1 млрд грн. сплатили платники Київщини до Держбюджету за період січень-липень 2020 року

За період січень-липень платники податків Київщини сплатили до державного бюджету 8,1 млрд грн. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. Він зазначив, що темп приросту надходжень до відповідного показника минулого року дорівнює 13% або 921,4 додаткових коштів.

Окремо Загорський повідомив, що найбільші суми сплатили суб’єкти господарювання, які зареєстровані на територіях Києво-Святошинського управління 1,6 млрд грн, Бориспільського 1,3 млрд грн та Білоцерківського управлінь 1,1 млрд грн.

Традиційно більшу частину надходжень забезпечила сплата податку на додану вартість. Так, станом на 1 серпня поточного року платники ПДВ перерахували до бюджету 4 мільярда гривень, збільшивши показник на 23% або 741 мільйон гривень.

На 6% або 86 млн грн зріс обсяг сплати податку на прибуток підприємств порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Цьогоріч бізнес Київщини спрямував до державної скарбниці 1,5 млрд грн.

Зі своїх доходів мешканці області сплатили 1,9 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що на 90 млн грн або 5% більше за минулорічні надходження. На забезпечення потреб армії надійшло 512 млн грн військового збору з додатковою сумою 12,3 млн грн.

ГУ ДПС у Київській області

 

Документи для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю

алкогольними напоями та/або тютюновими виробами

 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що для отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, суб’єкти господарювання (у тому числі іноземні суб’єкти господарювання) мають подати податковому органу заяву на видачу відповідної ліцензії та документ, що підтверджує сплату квартальної суми за таку ліцензію з відміткою банку.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання) всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.

Ліцензія видається за заявою суб’єкта господарювання, у якій зазначається вид господарської діяльності, на провадження якого суб’єкт господарювання має намір отримати ліцензію, зокрема, роздрібна торгівля алкогольними напоями, тютюновими виробами.

У заяві про видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), фіскальні номери програмних реєстраторів розрахункових операцій, які знаходяться у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в контролюючих органах.

Звертаємо увагу, що плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями справляється за кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, на роздрібну торгівлю тютюновими виробами за кожне місце торгівлі.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.

З метою контролю за сплатою річної плати за ліцензії, суб’єкт господарювання подає контролюючому органу, уповноваженому Кабінетом Міністрів України видавати ліцензії, копію платіжного доручення з відміткою банку про сплату.

ГУ ДПС у Київській області

 

Громадяни України, які досягли чотирнадцятирічного віку, зобов’язані отримати паспорт для самостійного отримання РНОКПП

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що фізична особа незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), яка не включена до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр), зобов’язана особисто або через представника подати до контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за формою №1ДР (додаток 2 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822), яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі, та пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство).

Відповідно до ст. 21 Закону України від 20.11.2012 року №5492-VI «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» із змінами та доповненнями, паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.

Кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Оформлення, видача, обмін паспорта громадянина України, його пересилання, вилучення, повернення державі та знищення здійснюються в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар