У Переяславі відбувся заплив “Дніпро Ревучий-2020” (ФОТО)

Науковці, громадські діячі, чиновники, військові, спортсмени та навіть колишні жителі затоплених сіл сьогодні, 8 серпня, в’пяте перепливали Дніпро в районі Переяслава. 32 плавці з Переяславщини, Києва, Кременчука, Баришівки, Обухова подолали дистанції 10 (5 учасників, із фінішем біля затопленої Іллінської церкви в Циблях) і 3 км (27 учасників) з правого берега – на лівий (з Трахтемирова і від Батуриної гори – до берегової межі Переяславщини). Подія відбулася в рамках спортивно-культурологічної акції «Дніпро Ревучий», що має на меті досить багато завдань, а саме:

  • збереження пам’яті про унікальні затоплені місця Переяславщини;
  • популяризація активного та здорового способу життя;
  • збереження української історії та культури;
  • формування патріотичної та екологічної свідомості;
  • розвиток туристичного потенціалу;
  • сприяння розвитку творчих ініціатив молоді.

Стартували учасники з Трахтемирівського півострова. 27 плавців здолали дистанцію – три кілометри. П’ятеро – десять кілометрів (із фінішем біля затопленої Іллінської церкви в Циблях).

Участь у запливі на 3 кілометри, пропагуючи здоровий спосіб життя та продемонструвавши блискучий приклад для молодшого покоління, взяв і міський голова Тарас Костін.

Найкращий результат на дистанції у три кілометри показав киянин Андрій Васильєв – 1 година і дві хвилини. Це його третя перемога в запливі “Дніпро Ревучий”. Другим фінішував його брат-близнюк Володимир Васильєв (1 година і 17 хвилин). Третім дістався берега переяславець Ігор Яковенко (1 година і 27 хвилин).

Найкращий результат серед жінок і четвертий у загальному заліку показала киянка Наталія Пирогова (1 година і 31 хвилина). Це її дебют у запливі на відкритій воді.

Наймолодшим учасником запливу був 10-річний переяславець Олексій Якименко.

У дистанції на десять кілометрів тріумфував Даниїл Генчель із Кременчука (проплив за 3 години і 39 хвилин). На три хвилини пізніше фінішував найстарший учасник змагань 68-річний Петро Гемба зі столиці.

Додати коментар