29 серпня – Національний День Пам’яті загиблих захисників України

  • Згідно з Указом Президента України за №621 від 23 серпня 2019 року День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відтепер офіційно відзначатиметься щорічно 29 серпня.

У скорботі рідна Україна, рідна Переяславська земля за тими, хто віддав своє життя. Сьомий рік окупант не вгамовує свого загарбницького апетиту до української землі; сьомий рік точиться кривава російсько-українська війна; гинуть герої-захисники, сиротіють діти…

Саме 29 серпня українські війська виходили з іловайського оточення по так званому «зеленому коридору», зазнавши найбільших втрат через віроломні дії регулярної армії Росії.

За даними Міністерства оборони України, вторгнення російських військ на територію України відбувалося протягом 24-29 серпня 2014 року, загальна кількість контингенту РФ становила 3,5 тис. чоловік особового складу, 60 танків, 320 БМД і БМП, 60 гармат, 45 мінометів, 5 ПТРК. Путінський «зелений коридор» став для наших військових, передусім для добровольчих батальйонів, «дорогою смерті». В цілому за період боїв за Іловайськ, із 7 серпня по 30 вересня, за офіційними даними, загинули 366 українських військових, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. Ці жахливі цифри різняться в інформаційних джерелах, що свідчить про досі невизначеність втрат.

Стає моторошно лише від однієї думки: скільки наших воїнів-захисників, мирного населення України загинуло за ці роки. Охоплює жах від невідомості: скільки ще?

Вони стали янголами-захисниками нашими, тож не марнуймо звитягу героїв: Роман Гриценко, Олег Дога, Володимир Корнєв, Андрій Моругий, Станіслав Зінчик, Сергій Лазенко, Віталій Вашеняк, Олександр Довгий, Володимир Ринкун, Олександр Чебаненко.

ЗА СВОЮ УКРАЇНУ, ЗА КОЖНОГО З НАС ВОНИ ВІДДАЛИ СВОЄ ЖИТТЯ!

ІМЕНА НАШИХ ЗЕМЛЯКІВ БУДУТЬ ЗАВЖДИ У НАШІЙ ПАМ’ЯТІ!

  ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!

Пам’ятаємо  загиблих –  шануємо живих!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Додати коментар