Учні місцевого ЦПТО, як і учні інших профзакладів Київщини, опановуватимуть актуальні професії на сучасному обладнанні

Програма розвитку системи освіти Київської області на 2019-2021 рр. передбачає закупівлю обладнання для створення навчально-практичних центрів. На нього спрямують понад 9 млн грн. з обласного бюджету. Про це йшлося під час робочої наради директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, що відбулася у м. Біла Церква.

Нині на базі Білоцерківського професійного ліцею, Переяслав-Хмельницького центру професійно-технічної освіти та Білоцерківського вищого професійного училища в 2020-2021 навчальному році створюють 3 потужних НПЦ для навчання молоді за професіями «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «електромонтер з ремонту вторинної комутації та зв’язку», «кухар», «кондитер», «майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів».

На створення НПЦ за галузевим спрямуванням з державного та обласного бюджетів заплановано виділити 5, 85 млн грн.

До того, на базі Бориспільського професійного ліцею утворили центр освіти дорослих. На стадії завершення такий самий центр і у Ржищівському професійному ліцеї. Закладах продовжують роботи з підготовки навчально-матеріальної бази до навчального року. Оновлено кабінети, майстерні, лабораторії. Створено 3 та реконструйовано 5 лабораторій за професіями «кухар», «кондитер». Для них вже придбали та встановили сучасне обладнання.

Багато зусиль спрямовано і на поліпшення житлово-побутових умов здобувачів освіти. Відремонтовано кімнати для проживання учнів та слухачів, кімнати самопідготовки, фойє, коридори, душові кабіни, туалетні кімнати.

«Розвиток системи професійної освіти є одним із стратегічних напрямів діяльності облдержадміністрації, – зазначає Василь Володін, голова КОДА. –І ми сприяємо підготовці робітничих кадрів відповідно до сучасних потреб економіки. Відтак продовжуємо створювати навчально-практичні центри за галузевим спрямуванням. Робимо усе від нас залежне, щоб наповнити їх сучасними устаткуванням. Адже молодь має виходити на ринок праці конкурентоспроможною. Вона має володіти новітніми фаховими знаннями та технологіями».

За прогнозом, 1 вересня учні майже всі закладів професійної освіти розпочнуть навчання в нових сучасних кабінетах та лабораторіях

Пресслужба КОДА

Додати коментар