Проведено моніторинг діяльності ЦНАП Київської області

З метою вивчення стану справ у сфері надання адміністративних послуг, підвищення рівня їх якості та оперативного ухвалення управлінських рішень, за дорученням Міністерства цифрової трансформації України, на Київщині щоквартально проводиться моніторинг діяльності центрів надання адміністративних послуг.

Станом на 1 липня в Київській області працюють 50 ЦНАПів, з яких: 24 – при райдержадміністраціях, 8 – при міськвиконкомах міст обласного значення, 3 – при міськвиконкомах міст районного значення, 4 – при виконкомах селищних рад, 2 – при виконкомах сільських рад та 9 – у об’єднаних територіальних громадах.

У квітні розпочав роботу ЦНАП Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району, який надає 27 видів адміністративних послуг. Через офіційний веб-сайт Крюківщинської сільської ради можна заповнити заяву для отримання послуги з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання. Також про початок своєї діяльності повідомив ЦНАП Шкарівської сільської ради Білоцерківського району.

Зазначимо, на території області отримати паспорт громадянина України у формі ID-картки та паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна у ЦНАПах Києво-Святошинської РДА, Білоцерківської, Березанської, Броварської Славутицької, Переяславської, Бучанської, Боярської, Вишневої, Української міських рад, Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району та Шкарівської сільської ради Білоцерківського району. За перше півріччя поточного року було надано 9624 паспортні послуги.

Нагадаємо, з 28 травня у ЦНАПах розпочалась реалізація проєкту щодо забезпечення можливості фізичним особам віком від 14 до 18 років під час оформлення паспорта громадянина України вперше, зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків. На Київщині до проєкту долучилось 11 ЦНАП та вже надано 229 таких послуг.

Загалом у першому півріччі 2020 року через ЦНАПи Київщини надано понад 330 тис. послуг, у тому числі через міські, селищні центри – близько 230 тис. послуг.

Світлина від Київська обласна державна адміністрація.

Додати коментар