До відома виборців!

Верховною Радою були внесені зміни до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства від 16 липня 2020 року (новий Виборчий Кодекс вступив у дію 23 липня 2020 року).

         Новим законом внесено зміни, зокрема до ЗУ «Про Державний реєстр виборців». Відповідно до статті 20 Закону у разі звернення щодо зміни виборчої адреси на підставі частин 3 і 4 статті 8 Закону у заяві виборця, зазначеної у частині другій цієї статті, вказується адреса житла, за якої виборець фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

   Вимоги частин першої і другої цієї статті щодо подання документів (копій документів), що підтверджують зміну виборчої адреси виборця, до звернень щодо зміни виборчої адреси на підставі частин третьої і четвертої статті 8 цього Закону не застосовуються (скасовано документальне підтвердження).

   Виборець, виборчу адресу якого визначено відповідно до частини третьої і четвертої статті 8 Закону, може звернутися до органу ведення Реєстру із новою заявою про зміну виборчої адреси з підстав, передбачених частинами третьою і четвертою статті 8 Закону, не раніше ніж через один рік після дати внесення до Реєстру останньої зміни виборчої адреси такого виборця.

Відповідні зміни внесені постановою ЦВК від 24 липня 2020 року №145.

Додатково повідомляємо, що відділ ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Переяславської міської ради знаходиться за адресою:

м. Переяслав, вул. Хмельницького Богдана, 27/25 (приміщенні міської ради), кабінет №108.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном (04567) 5-37-28.

Додати коментар