Переяславці святкували Івана Купала

06 липня на березі річки Трубіж в місті Переяславі-Хмельницькому відбулося традиційне фольклорно-етнографічне свято Івана Купала. Захід організував та провів відділ культури і туризму міської ради спільно з творчим колективом Народного центру культури «Зустріч».
На свято прийшло чимало переяславців різного віку аби розпалити багаття, пустити вінки по воді, послухати пісні та музику наживо, і просто відпочити. Купальське дійство було насичене обрядами, пов’язаними з водою, вогнем і травами, а театралізовані конкурси, забавки та розіграші не залишили нікого осторонь.
Святковий настрій присутнім дарували Народний аматорський ансамбль української пісні «Чебреці», Народний аматорський ансамбль «Водограй», Народний аматорський вокальний ансамбль «Весняний подих», самодіяльний художній колектив «Берегиня», Народний аматорський фольклорний ансамбль «Веселка», Народний аматорський вокальний ансамбль «Вербиченька», артисти НЦК «Зустріч», талановиті танцюристи Зразкового аматорського хореографічного колективу «Вольтаж» та Зразкової аматорської хореографічної студії «Міраж».
На території, де відбувалося святкування, майстри рукоділля презентували свої творчі поробки. Працювала також зона дитячого відпочинку з батутом.

Додати коментар