На Київщині презентували туристичний маршрут «Вишиваний Шлях»

В Переяслав-Хмельницькій райдержадміністрації методист районного будинку культури Микола Богатир представив присутнім блогерів – львів’янку Христину Жук та киянина Сергія Чекмарьова, які два дні 26 та 27 червня знайомилися із найцікавішими туристичними об’єктами на Переяславщині.

У 2011 році автор проекту Анатолій Циркун пройшовши всесвітньо відомий Шляхом Пілігримів в Іспанії –  El Camino de Santiago, вирішив щось подібне варто організувати і в Україні. І ось уже другий рік поспіль «Вишиваний Шлях» пропагують блогери. Вони щодня викладають в Інтернеті місця де вони побували, описують своє враження від побаченого. Вперше по цьому маршруту у 2016 році проїхали велосипедисти. Дві групи одночасно виїхали із Ужгорода та Харкова. Вподовж 18 днів вони проїхали мальовничими шляхами України і зустрілись у Києві на Майдані Незалежності. Цього разу дві групи туристів з 5 по 28 червня мали подолати цей же шлях громадським транспортом. Щоправда стартова точка сходу перемістилась у містечко Слов’янськ. Розповідаючи чому перенесли старт із Харкова до Слов’янська Сергій Чекмарьов зауважив, що їм було цікаво подивитись, як нині живе місто після обстрілів та сепаратистських заворушень.

Загалом за 23 дні блогери відвідали близько 21 міста та містечка України. Із великих міст це – Харків, Полтава та Черкаси. Решта, як відомі так і мало відомі місця: Слов’янськ, Бахмут, Святогірськ, Краснокутськ, Шарівка, Опішня, Диканька, Великі Сороченці, Миргород, Мгар, Лубни, Березова Рудка, Тальне, Умань, Буки, Леськово, Канів, Трахтемирів, Переяслав. Із побаченого блогерів найбільше вразили Буки і звичайно ж Переяслав.

Організатори вірять, що тур «Вишиваним Шляхом» надихне тисячі українців подорожувати нашою прекрасною країною.

Додати коментар