Шості роковини загибелі учасника АТО Сергія Лазенка. Сумуємо… Пам’ятаємо…

 Минає шоста річниця з тої пори, коли прийшла на Переяславщину чорна звістка з війни на сході України – у п’ятницю, 25 липня 2014 року загинув наш земляк Сергій Лазенко.

Його танк було підбито на кордоні з Росією.  Сергій працював у пожежній частині, мав військову спеціальність танкіста і його мобілізували до армії у перші дні війни – 20 березня. Йому було 45 років. Командир бойової машини 1-го танкового взводу Сергій Лазенко загинув 25 липня під час мінометного обстрілу з території РФ місця розташування українських бійців під селом Кожевня Шахтарського району Донецької області. Воїна-захисника України поховали з усіма військовими почестями в рідному Переяславі-Хмельницькому на кладовищі в мікрорайоні «Підварки».

Героя війни і відданого патріота України переяславця Лазенка Сергія Васильовича, прапорщика Збройних Сил України, посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (27.11.2014; посмертно).

21 серпня 2015 року на приміщенні пожежної частини у місті Переяславі-Хмельницькому було відкрито меморіальну дошку Сергію Лазенку.

Вічна пам’ять і шана герою, який віддав життя за незалежність нашої Батьківщини! Сумуємо. Пам’ятаємо.

Додати коментар