На щотижневій апаратній нараді обговорили питання життєдіяльності міста

20 липня в залі засідань Переяславської міської ради відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступників, керівників установ та організацій міста, управлінь та відділів міськвиконкому, яку провів  міський голова Тарас Костін. Міський голова ознайомив учасників наради з основними важливими подіями з життя міста, які відбулися на минулому тижні та заслухав звіти керівників підприємств та структурних підрозділів ради та виконкому. Також він повідомив, що заплановано провести позачергову сесію міської ради та засідання виконавчого комітету.

Міський голова дав доручення:

  • керуючій справами Ользі Гребенщиковій продовжити підготовку до Дня міста та Дня Незалежності України;
  • начальнику відділу інформації та комп’ютерного забезпечення Олександру Стригуну доповісти про хід виконання доручення по проекту «Прозорі міста»;
  • заступнику міського голови Наталії Устич розробити інформаційну брошуру з питань залучення інвестицій та розробити і провести заохочувальні акції з даного питання.
  • 11 липня на центральній площі  міста Переяслава відбулося мирне зібрання громадян Переяславщини щодо питання утворення Переяславського району як центру субрегіонального рівня Київської області. У зустрічі взяли участь представники влади міста та району, інститутів громадянського суспільства, установ, організацій та підприємств, гості та жителі міста. Присутні обговорили ситуацію, що склалася навколо Переяславського району, зокрема поетапність проведення реформи адміністративно-територіального устрою, наявність всіх необхідних документів та легітимність прийняття відповідних рішень. Міський голова Тарас Костін у своєму виступі зауважив: «Ми маємо відстояти своє право, але виключно у правовому полі…».
  • 13 липня відбулося тестування з біології, для участі в якому зареєструвалося 4485 учасників. Для них було підготовлено 305 аудиторій в 20-ти пунктах тестування. Участь у тестуванні взяли 70% зареєстрованих осіб:Тестування відбулося з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних вимог.15 липня випускники Київщини складатимуть ЗНО з географії, а 17 липня зовнішнім незалежним оцінюванням з хімії завершиться основна сесія ЗНО.
  •  
    • 13 липня відбулося чергове засідання громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Переяславської міської ради, яке провела голова комісії, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталія Устич. Члени комісії розглянули 3 питання порядку денного, а саме: про включення службового житлового приміщення, прийняття на квартирний облік та про відмову від прийняття на квартирний облік. На засіданні вирішено підготувати проекти рішення та подати для розгляду на чергове засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке відбудеться у серпні 2020 року.
    • 14 липня у Київському регіональному відділенні Асоціації міст України відбулося засідання правління Київського РВ АМУ.  Наше місто представляла заступник міського голови Наталія Устич. На порядку денному стояло одне, але дуже гостре питання – реакція громад на внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства (№3485), які схвалив до другого читання профільний парламентський Комітет.
  • 15 липня відбулося засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті Переяславської міської ради, проведене заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентиною Губенко. На порядку денному переглянули чинне законодавство щодо діяльності спостережної комісії, заслухали інформацію міського центру соціальних служб для сім′ї, дітей та молоді Переяславської міської ради, служби у справах дітей та сім′ї виконавчого комітету Переяславської міської ради про проведену роботу протягом першого півріччя 2020 року з особами звільненими з місць позбавлення волі по закінченню терміну покарання, умовно-достроково звільненими особами та Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації у місті Києві та Київській області» про роботу з особами, які пройшли по обліку у звітному періоді пенітенціарної пробації.
  • З 17 липня 2020 року Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» відновлює екскурсійне обслуговування. Всі музеї Заповідника «Переяслав» будуть приймати відвідувачів та надавати екскурсійне обслуговування для груп, кількість в яких не повинна перевищувати 10 осіб, з дотриманням вимог, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторноїхвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co-2» зі змінами та доповненнями, в тому числі викладених у постанові Кабінету Міністрів України від 04.05.2020 № 343 та постановою Кабінету міністрі України від 25.05.2020 №392 зі змінами та доповненнями.
  • На виконання  Плану – графіку  проходження функціонального навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів в сфері цивільного захисту  17.07.2020 року в залі засідань Переяславської міської ради було проведено функціональне навчання осіб керівного складу та фахівців у сфері ЦЗ міста Переяслав та Переяслав-Хмельницького району Київської області. У навчанні взяли участь керівники відділів та спеціалісти Переяславської міської ради, Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації, голови об’єднаних територіальних громад Переяслав-Хмельницького району та керівники підприємств, установ та організацій міста Переяслав та Переяслав-Хмельницького району  Київської області . До слухачів було доведено нормативно-правові акти, якими регулюється діяльність органів управлінні ЦЗ, нововведення  в сфері ЦЗ, які вступили в дію в 2020 році, основи організації та здійснення заходів ЦЗ та БЖД в державних органах, органах місцевого самоврядування на підприємствах, в установах та організаціях. Було детально розглянуто тему «Повноваження суб’єкту забезпечення ЦЗ (місцевий орган виконавчої влади)»

По закінченні апаратної наради міський голова провів нараду з керівниками комунальних підприємств.

 

Додати коментар