Ознайомтеся з віртуальною виставкою «НАЦІОНАЛЬНИЙ ІСТОРИКО-ЕТНОГРАФІЧНИЙ ЗАПОВІДНИК «ПЕРЕЯСЛАВ» В ІГРОВОМУ ТА ДОКУМЕНТАЛЬНОМУ КІНО»

Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» – один з найбільших музейних комплексів України, у склад якого входить більше 400 об’єктів і пам’яток культурної спадщини. У його складі 371 нерухома пам’ятка, 24 тематичні музеї різних напрямів, величезний архівний фонд заповідника складає більш ніж 180 тисяч одиниць зберігання. Особливе місце у структурі заповідника посідає Музей народної архітектури та побуду Середньої Наддніпрянщини. Заснований у 1964 р. він став першим музеєм просто неба в Україні, і створювався при безпосередній участі корифеїв музейної справи Переяславщини М. І. Сікорського, Є. Ф. Іщенка, М. І. Жама та ін.

Сьогодні НІЕЗ «Переяслав» є візитівкою, культурним надбанням та справжнім скарбом міста Переяслав. Кожного року, з метою відвідати його музеї, до Переяслава приїжджають тисячі туристів, серед яких не тільки громадяни України, але й інших держав. Крім того, заповідник є осередком української культури та кінематографу. Відомо, що на базі пам’яток заповідника було знято величезну кількість художніх та документальних фільмів (понад 50), мюзиклів, серіалів та телепередач.

Виставка презентує глядачам 11 фільмів, зйомки яких проходили на території НІЕЗ «Переяслав» у 1970-2019 рр.

 

Виставка відкрита для перегляду на ютуб каналі «НІЕЗ ПЕРЕЯСЛАВ» за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=EUz8RcPtN0M

 

 

Джерело: www.niez.com.ua

Додати коментар