3 липня Всесвітній День відмови від поліетиленових пакетів !

3 липня Всесвітній День відмови від поліетиленових пакетів!

       Поліетиленові пакети – такі звичайні для побуту і такі руйнівні для довкілля. Весь світ уже усвідомив, якої шкоди вони завдають навколишньому середовищу. Це один з найпоширеніших видів пластикових відходів, що засмічує довкілля. Викинуті пакети зберігаються досить тривалий час і не піддаються біологічному розкладанню. Таким чином, вони утворюють стійке забруднення. Їх складно збирати – пакети розносяться вітром по вулицях, полях, лісах та водних об’єктах.

       Щорічно тисячі тварин і птахів гинуть від поїдання пакетів. Для боротьби із забрудненням навколишнього середовища поліетиленовими пакетами застосовуються різні заходи, і вже близько 40 країн ввели заборону або обмеження на продаж та виробництво пластикових пакетів.

       Переяславська міська рада закликає мешканців нашого міста приєднатись до проведення Всесвітнього Дня відмови від поліетиленових пакетів. Саме цього дня спробуйте повністю відмовитися від пластикових пакетів. Візьміть екоторбинку, паперовий пакет, сумку-шопер з екологічних матеріалів. Це чудова та безпечна для довкілля альтернатива!

Додати коментар