Дітей Київщини запрошують долучитися до творчого конкурсу «Як на Івана, та й на Купала…»

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», напередодні свята Івана Купала, оголошує серед дітей Київщини творчий конкурс – есе «Як на Івана, та й на Купала…».Для участі у конкурсі потрібно вигадати власну магічну історію, яка відбувається в ніч на Івана Купала, за бажанням можна особисто її проілюструвати.Творчі роботи приймаються на е-mail: galeta_elena@ukr.net з позначкою Івана Купала до 10 липня 2020 р.

Переможця визначає професійне журі від КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» та чекає сюрприз.

Довідка

На Івана Купала люди йдуть до лісу шукати цвіт папороті, бо існує повір’я, що той, хто знайде цей цвіт, буде розуміти мову всього живого, а ще зможе віднайти скарб. Ще існує повір’я, що на Купала вода та вогонь мають цілющу силу, в купальську ніч всі стрибають через вогнище, щоб очиститися від злого, бути здоровим, а господині палять в купальському вогні одяг хворих дітей, щоб разом із вбранням згоріли і хвороби. В деяких регіонах існує повір’я, що в купальську ніч купатися не можна, бо в цю ніч у воді водиться всяка нечисть, яка тільки й пильнує, щоб вхопити душу.

У цю ніч молоді хлопці та дівчата стрибають через вогонь, взявшись за руки — якщо перестрибнуть, не роз’єднавши рук, то ця пара одружиться, якщо роз’єднають руки — то ні. Дівчата плетуть вінки, встромляючи в них свічки, пускають їх за водою та пильнують — якщо вінок пливе і свічка не гасне, то дівчина скоро вийде заміж, якщо вінок попливе далеко, то дівчина одружиться в тій стороні, якщо вінок кружляє на місці, то весілля буде ще нескоро, а якщо вінок тоне, то дівчина не вийде заміж взагалі.

А що чарівно-містичного вигадаєш ти?

Додати коментар