Тетяну Сушко нагородили медаллю “За врятоване життя”. Указ Президента України

46-річна Тетяна Сушко народилася і виросла в селі Циблі. Нині живе в Дівички. У 2001 році, як закінчила медичне училище в Яготині, влаштувалася медсестрою в Єрківецьку дільничну лікарню. Згодом її перевели старшою медичною сестрою в реанімаційне відділення Переяслав-Хмельницької ЦРЛ. Попрацювавши там чотири роки, вона влаштувалася за фахом у госпіталь, що в Циблях, і за сумісництвом чотири роки займала посаду старшої медсестри в дитячому таборі “Славутич” – Переяслав.City.

У 2017 році Тетяна Сушко з власної ініціативи стає медичною сестрою “Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова”, що в Києві, і активно починає займатися волонтерською діяльністю. Три ротації вона несла службу в хірургічному відділенні Станично-Луганської ЦРЛ. Наразі вона працює медсестрою в неврологічному відділенні відновного лікування госпіталю в Циблях і веде активну волонтерську діяльність.

Цьогоріч з нагоди Дня медичного працівника (це свято щорічно відзначається у третю неділю червня) за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги, рятування життя людей, сумлінну працю та високий професіоналізм Тетяну Сушко Указом Президента України нагороджено медаллю “За врятоване життя”. Цю державну нагороду наша землячка, як і ще 122 медики країни, отримає після завершення карантину. До слова, у 2018 році з нагоди професійного свята Тетяну Сушко від Міністерства Оборони України нагородили медаллю “За сприяння Збройним Силам України”, а від Всеукраїнського об’єднання “Країна” – орденом “Сила милосердя”.

– Я, як оце дізналася, що мене нагородили такою високою відзнакою, заплакала від щастя. За те, що я стала медсестрою, я невтомно дякую своїй мамі – Горішні Валентині Микитівні. Адже це вона надихнула мене обрати найгуманнішу професію в світі, – поділилася своїми враженнями Тетяна Сушко.

Додати коментар